Hockeyers van Etten-Leur hebben op eigen veld van HC Nova dames 1 met 2-1 gewonnen

We hebben deze week hard getraind en we waren klaar voor de wedstrijd tegen Etten-Leur dames 1. Na een lange autorit van 1 uur en 45 minuten waren we dan eindelijk aangekomen in het zonnige Etten-Leur waar Grant met onze nieuwe kleine fan stond te wachten. Tijdens de voorbespreking werd ons een duidelijke boodschap meegegeven: iedereen moest tot het gaatje gaan en de drie punten moesten mee naar huis! Vandaag hadden we een extra ‘coach’ naast het veld staan, namelijk Kaja Snoeren.

Vanwege haar blessure kan ze helaas nog niet meespelen. Na serieus te hebben ingespeeld begonnen we vol goede moed de wedstrijd. We werden vanaf begin erg onder druk gezet en hadden moeite om ons hier onderuit te spelen. Door deze continue druk wist Etten-Leur de 1-0 te maken. Met deze tussenstand eindigde het eerste kwart. Na een korte pauze waren we vast beraden om ons te herpakken. Helaas leidde dit niet tot veel kansen van onze kant.

De stand bij rust was dan ook nog steeds 1-0. We waren niet tevreden met ons spel en waren vastberaden om met de winst naar huis te gaan. Zo werd ons spel beter in het derde kwart en kamen we beter in de wedstrijd. Dit leidde tot meer kansen maar helaas net niet tot een goal. De stijgende lijn zette zich in het vierde kwart voort wat al vrij snel resulteerde in een kans die net naast werd getipt. Door een counter wist Etten-Leur helaas de 2-0 te maken. Niet veel later, wist Milou (uit onze MB1) na een mooie actie vanuit een bijna onmogelijke hoek te scoren! Wij waren heel blij met haar eerste dames 1 doelpunt!

Hierna kwam de spanning weer terug in de wedstrijd en werden beiden teams wat feller. De scheids vond ons spel te fysiek wat resulteerde in 3 kaarten voor ons. Een paar minuten voor het einde, werd onze keeperster Fabiënne eruit gehaald voor een extra veldspeler. Twee minuten voor het einde wist Do de bal in de goal te werken. Wij waren ervan overtuigd dat dit een zuiveren goal was.

Een van de scheidsrechters dacht hier anders over en na overleg tussen beiden scheidsrechters werd besloten het doelpunt af te keuren. Zo eindigde de wedstrijd helaas met een winst voor Etten-Leur. We gaan een week hard werken zodat we helemaal klaar zijn voor de thuiswedstrijd komende week tegen HCAS.