Hoofdmenu

Doortrappen in Heerlen

๐——๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—›๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ฒ๐—ป: ๐—น๐—ฎ๐—ป๐—ด, ๐—ด๐—ฒ๐˜‡๐—ผ๐—ป๐—ฑ & ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ด ๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป!

Doortrappen in Heerlen is bedoeld om senioren (60+) te stimuleren vaker en vooral veiliger te laten fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid.

Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid: โ€œ๐‘ฌ๐’“ ๐’Š๐’” ๐’›๐’๐’—๐’†๐’†๐’ ๐’Ž๐’๐’๐’Š๐’” ๐’•๐’† ๐’›๐’Š๐’†๐’ ๐’Š๐’ ๐’†๐’ ๐’“๐’๐’๐’…๐’๐’Ž ๐‘ฏ๐’†๐’†๐’“๐’๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’๐’‘ ๐’…๐’† ๐’‡๐’Š๐’†๐’•๐’” ๐’Š๐’” ๐’…๐’‚๐’• ๐’๐’๐’Œ ๐’๐’๐’ˆ ๐’†๐’†๐’๐’” ๐’ˆ๐’†๐’›๐’†๐’๐’๐’Š๐’ˆ ๐’†๐’ ๐’ˆ๐’†๐’›๐’๐’๐’…. ๐‘พ๐’Š๐’‹ ๐’˜๐’Š๐’๐’๐’†๐’ ๐’‹๐’–๐’Š๐’”๐’• ๐’๐’–๐’…๐’†๐’“๐’†๐’ ๐’”๐’•๐’Š๐’Ž๐’–๐’๐’†๐’“๐’†๐’ ๐’๐’Ž ๐’…๐’Š๐’• ๐’Ž๐’†๐’†๐’“ ๐’•๐’† ๐’…๐’๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’…๐’‚๐’‚๐’“๐’๐’Ž ๐’Œ๐’๐’Ž๐’†๐’ ๐’˜๐’† ๐’๐’‚๐’‚๐’“ ๐’– ๐’•๐’๐’†. ๐‘ด๐’‚๐’‚๐’Œ ๐’†๐’“ ๐’ˆ๐’†๐’ƒ๐’“๐’–๐’Š๐’Œ ๐’—๐’‚๐’!โ€

Doortrappen is een initiatief van deย Gemeente Heerlenย en wordt georganiseerd doorย Heel Heerlen Beweegtย en deย Fietsersbond. Er worden in zowel Heerlen-Noord als Heerlen-Zuid drie verschillende bijeenkomsten georganiseerd rondom verschillende themaโ€™s.

๐—™๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—น | 12 oktober
Een fietsspiegel kun je aan het stuur van je fiets monteren. Met zo’n spiegel heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus welk verkeer je kunt verwachten. Dit is veilig, snel en handig voor mensen die niet meer zo goed over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. De Fietsersbond geeft handige informatie en tips en je kunt een fietsspiegel uitproberen.

๐—˜-๐—•๐—ถ๐—ธ๐—ฒ ๐˜‚๐—ถ๐˜๐—ด๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ | 5 & 19 oktober
De elektrische fiets is bijna niet meer weg te denken uit ons (fiets)leven. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je veilig op een E-bike rijdt. Heb je een E-bike of ben je van plan er een te kopen? Dan is de bijeenkomst E-bike uitgelicht iets voor jou!

๐—š๐—ฟ๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐˜€๐—ณ๐—ถ๐—ฒ๐˜๐˜€๐˜๐—ผ๐—ฐ๐—ต๐˜ | 7 & 26 oktober
Fietsen is niet alleen gezond maar ook heel gezellig samen met anderen! Tijdens de groepsfietstocht ben je gezellig met andere fietsliefhebbers in beweging en ontdek je tegelijkertijd mooie fietsroutes door het Limburgse landschap. Tijdens de fietstochten is onderweg ook aandacht voor veilig fietsen. Na de fietstocht wordt er gezamenlijk geluncht.

๐—”๐—ฎ๐—ป๐—บ๐—ฒ๐—น๐—ฑ๐—ฒ๐—ป
De bijeenkomsten zijn volledig gratis te volgen. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomsten โ€˜E-bike uitgelichtโ€™ en โ€˜Groepsfietstochtโ€™ is verplicht, aanmelden voor de bijeenkomst โ€˜Fietsspiegelโ€™ is gewenst. Kijk voor de datums, meer informatie en aanmelden op:ย www.heelheerlenbeweegt.nl/doortrappen

Is digitaal aanmelden niet mogelijk? Bel dan naarย Rachel, sportconsulent bij Heel Heerlen Beweegt (06-28511763)

FotoยฎParkstad Actueel/Lucho Carreno