𝗗𝗼𝗼𝗿𝘁𝗿𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻 𝗛𝗲𝗲𝗿𝗹𝗲𝗻: 𝗹𝗮𝗻𝗴, 𝗴𝗲𝘇𝗼𝗻𝗱 & 𝘃𝗲𝗶𝗹𝗶𝗴 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻 𝗱𝗼𝗼𝗿𝘁𝗿𝗮𝗽𝗽𝗲𝗻!

Doortrappen in Heerlen is bedoeld om senioren (60+) te stimuleren vaker en vooral veiliger te laten fietsen. Fietsen is goed voor de gezondheid, sociale contacten en mobiliteit. Bovendien draagt het bij aan recreatie en duurzaamheid.

Wethouder Marco Peters van Ouderenbeleid: “𝑬𝒓 𝒊𝒔 𝒛𝒐𝒗𝒆𝒆𝒍 𝒎𝒐𝒐𝒊𝒔 𝒕𝒆 𝒛𝒊𝒆𝒏 𝒊𝒏 𝒆𝒏 𝒓𝒐𝒏𝒅𝒐𝒎 𝑯𝒆𝒆𝒓𝒍𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒐𝒑 𝒅𝒆 𝒇𝒊𝒆𝒕𝒔 𝒊𝒔 𝒅𝒂𝒕 𝒐𝒐𝒌 𝒏𝒐𝒈 𝒆𝒆𝒏𝒔 𝒈𝒆𝒛𝒆𝒍𝒍𝒊𝒈 𝒆𝒏 𝒈𝒆𝒛𝒐𝒏𝒅. 𝑾𝒊𝒋 𝒘𝒊𝒍𝒍𝒆𝒏 𝒋𝒖𝒊𝒔𝒕 𝒐𝒖𝒅𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒔𝒕𝒊𝒎𝒖𝒍𝒆𝒓𝒆𝒏 𝒐𝒎 𝒅𝒊𝒕 𝒎𝒆𝒆𝒓 𝒕𝒆 𝒅𝒐𝒆𝒏 𝒆𝒏 𝒅𝒂𝒂𝒓𝒐𝒎 𝒌𝒐𝒎𝒆𝒏 𝒘𝒆 𝒏𝒂𝒂𝒓 𝒖 𝒕𝒐𝒆. 𝑴𝒂𝒂𝒌 𝒆𝒓 𝒈𝒆𝒃𝒓𝒖𝒊𝒌 𝒗𝒂𝒏!”

Doortrappen is een initiatief van de Gemeente Heerlen en wordt georganiseerd door Heel Heerlen Beweegt en de Fietsersbond. Er worden in zowel Heerlen-Noord als Heerlen-Zuid drie verschillende bijeenkomsten georganiseerd rondom verschillende thema’s.

𝗙𝗶𝗲𝘁𝘀𝘀𝗽𝗶𝗲𝗴𝗲𝗹 | 12 oktober
Een fietsspiegel kun je aan het stuur van je fiets monteren. Met zo’n spiegel heb je altijd goed zicht op wat er achter je gebeurt en weet je dus welk verkeer je kunt verwachten. Dit is veilig, snel en handig voor mensen die niet meer zo goed over hun schouder naar achteropkomend verkeer kunnen kijken. De Fietsersbond geeft handige informatie en tips en je kunt een fietsspiegel uitproberen.

𝗘-𝗕𝗶𝗸𝗲 𝘂𝗶𝘁𝗴𝗲𝗹𝗶𝗰𝗵𝘁 | 5 & 19 oktober
De elektrische fiets is bijna niet meer weg te denken uit ons (fiets)leven. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je veilig op een E-bike rijdt. Heb je een E-bike of ben je van plan er een te kopen? Dan is de bijeenkomst E-bike uitgelicht iets voor jou!

𝗚𝗿𝗼𝗲𝗽𝘀𝗳𝗶𝗲𝘁𝘀𝘁𝗼𝗰𝗵𝘁 | 7 & 26 oktober
Fietsen is niet alleen gezond maar ook heel gezellig samen met anderen! Tijdens de groepsfietstocht ben je gezellig met andere fietsliefhebbers in beweging en ontdek je tegelijkertijd mooie fietsroutes door het Limburgse landschap. Tijdens de fietstochten is onderweg ook aandacht voor veilig fietsen. Na de fietstocht wordt er gezamenlijk geluncht.

𝗔𝗮𝗻𝗺𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻
De bijeenkomsten zijn volledig gratis te volgen. Vooraf aanmelden voor de bijeenkomsten ‘E-bike uitgelicht’ en ‘Groepsfietstocht’ is verplicht, aanmelden voor de bijeenkomst ‘Fietsspiegel’ is gewenst. Kijk voor de datums, meer informatie en aanmelden op: www.heelheerlenbeweegt.nl/doortrappen

Is digitaal aanmelden niet mogelijk? Bel dan naar Rachel, sportconsulent bij Heel Heerlen Beweegt (06-28511763)

Foto®Parkstad Actueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie