Winst zat helaas niet in ” HC Nova D1 -HC ASTEN D1″

Door Babette Gigase/Namens Dames 1, enFoto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Deze afgelopen week is hard getraind om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op de wedstrijd van  zondag 02 oktober. Onze tegenstander is de koploper, HCAS D1/ Asten.
We gingen met z’n allen het veld op met een positieve mind en sfeer, iedereen had er zin in. Na balbezit en een oefening op goal begonnen we aan de wedstrijd.
We begonnen sterk aan de wedstrijd met een goede druk. Terwijl we goed druk zetten, kwam een counter, waardoor een speelster van Asten alleen op onze keepster afging. Jammer genoeg leidde dit al vroeg in de wedstrijd tot een 0-1 achterstand voor ons. Maar we lieten de kopjes niet hangen en bleven doorgaan! Vrij snel na de 0-1, kwam er een aanval van ons waaruit Inez, met een assist van Britt, scoorde en ons op gelijkspel zette! Het eerste kwart kwam tot einde, maar net voor het einde kreeg onze keepster Fabienne nog een challenge, namelijk een 1 op 1, die Fabienne fantastisch tegenhield! Hierna kwam rust.
We konden even kort bespreken, wat drinken, en weer beginnen aan het tweede kwart. Het tweede kwart is 1-1 gebleven. Zeker het einde van het tweede kwart was spannend, aangezien Fabienne in de laatste minuut een aanval op goal wist te stoppen! Na het tweede kwart gingen we naar binnen en werd het veld gesproeid. In de bestuurskamer hebben we wat tactieken besproken en gingen we weer terug het veld op. We hadden er zin in en we gingen ervoor! En met die mentaliteit gingen we het veld op. Het derde kwart begon, en we bleven ons spelletje spelen. Na een tijdje kreeg een speelster van Asten een groene kaart, waardoor wij met overtal waren.
We hoopten hieruit een goaltje te kunnen halen, maar dit is helaas niet gelukt toen we 11 tegen 10 speelden. Even later viel de goal wel, alleen aan de verkeerde kant…In de laatste minuut van het derde kwart viel namelijk de 1-2. Meteen hierna hadden we even rust. We hadden nog één kwart om de winst mee te nemen. Onze coach Grant haalde onze keepster uit het veld, in de hoop meer druk te zetten en te scoren.
Helaas pakte dit niet goed uit en kregen we een goal tegen in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Hierdoor stonden we 1-3 achter maar we bleven doorgaan. Kort na de 1-3 scoorden wij de 2-3 door een mooie goal van Lieneke! Meer zat er deze wedstrijd voor ons helaas niet in, want kort na de goal kwam het fluitsignaal van einde wedstrijd. Ondanks het verlies, had er best een puntje in gezeten maar dit is niet gelukt…
We gaan hard trainen en ons klaarmaken voor de volgende wedstrijd, zondag in Maastricht, waar we voor de 3 punten gaan!