Na de goede overwinning afgelopen week thuis tegen Simpelveld, moest de ploeg van Jorrit Dacier deze middag op bezoek bij Vaesrade, waar in juni in de laatste wedstrijd van het vorige seizoen werd verloren met duidelijke cijfers. Helaas kon Bas Ortmans nog steeds niet meespelen en was ditmaal ook Petter Schings, die vorige week nog 2 maal scoorde, niet van de partij vanwege een blessure. Met Bram Bemelmans terug in de basis en Toine Diederen in de goal, begon RKHBS aan deze 2de wedstrijd van dit nog prille seizoen.

Zoals verwacht begon de fysiek sterke thuisploeg agressief aan deze wedstrijd, en nam direct het initiatief. Na een speldenprik in de eerste minuten, mocht Vaesrade na 12 minuten een vrije trap nemen op ongeveer 25 meter van het doel. Tarek Trabelsi krulde het leer perfect in de driehoek, hiermee doelman Toine Diederen kansloos latend: 1-0. RKHBS zocht de aanval maar sprong nogal onzorgvuldig om met balbezit. De thuisploeg probeerde continu in de duels te komen, opgezweept door een wild gesticulerende en schreeuwende trainer die zich ook continu met de beslissingen van de scheidsrechter bemoeide, hiermee zijn ploeg een vrijbrief gevend dit ook te doen. Het eerste wapenfeit van RKHBS kwam van Rens Hahnraths, die na een goede combinatie op het middenveld net naast schoot. De thuisploeg zocht opzichtig de vrije trap rondom de 16 meter en kreeg deze ook. Nu schoot de doelpuntenmaker van de thuisploeg snoeihard op de paal, en een paar minuten later, bij weer een mogelijkheid, in de opspringende muur.  Even later mocht Stefan Frank het ook proberen met een vrije trap na een overtreding op Collin Keulen, maar het schot van Stefan vloog net over het doel. De laatste kans in de eerste helft was voor de thuisploeg. Na een goede combinatie door het centrum dook een middenvelder van Vaesrade op voor Toine Diederen, maar schoot naast.

De 2de helft begon heel rommelig, met van RKHBS-zijde alleen maar lange ballen en heel veel balverlies. Pas na een kwartier kon een goede aanval genoteerd worden waarbij Thymo Griesenbrock inschoof en Demsey Dowson aan het werk zette die met zijn schot op de doelman van de thuisploeg stuitte. Even later leek de thuisploeg een strafschop toegekend te krijgen. Een speler van Vaesrade brak door over links en zette de bal vanaf de achterlijn voor. In een uiterste poging de voorzet te verhinderen raakte een speler van RKHBS de aanvaller maar de scheidsrechter gaf in eerste instantie voordeel. De bal werd op de 5-meter ingetikt, kwam tegen de lat boven doelman Toine Diederen, die daarna de naar de grond stuitende bal voor de lijn pakte. Hierna gaf de scheidsrechter strafschop, maar kwam daar toch op terug omdat de overtreding buiten de 16 meter was gemaakt. De daaropvolgende vrije trap leverde niets op. Niet veel later was het toch raak voor de thuisploeg. Uitblinker Tarek Trabelsi kwam in balbezit op rechts, ging de 16 meter in, kapte een speler uit en schoot fraai in de lange hoek raak: 2-0. De wedstrijd leek beslist, maar even later scoorde RKHBS tegen. Collin Keulen bracht de bal na een afgeslagen corner terug bij Stefan Frank, Deze krulde de bal vanaf de punt van de 16 meter met links in de lange hoek in de kruising: 2-1. Bij RKHBS kwam Maurice Smeets in de ploeg voor Bram Bemelmans en even later ook jeugdspeler Jop Otten voor Thymo Griesenbrock, maar echte kansen kreeg de ploeg van Jorrit Dacier niet meer. De thuisploeg kreeg nu veel ruimte. Slecht afwerken van de linksbuiten na een fraaie voorzet ‘over de hele’, en een fantastische redding van Toine Diederen voorkwam echter dat de stand nog veranderde. Hierdoor verloor RKHBS van een sterker Vaesrade met 2-1. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen SV Brunssum op het programma. Succes mannen!