Na de mooie uitoverwinning van vorige week tegen Simpelveld mochten we deze week wederom in de auto stappen, nu naar Mechelen.

Vorig jaar werd er uit gewonnen met 1-6, thuis met 3-0. We begonnen meer dan prima aan de wedstrijd met enkele goede kansen. Jesper Senden krulde met links fraai op de kruising en Michel van Dinther kopte bij de eerste paal voorlangs na een voorzet van Jeroen Klinkenberg. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong.

Michel van Dinther trok door over links en gaf voor op Jesper die met links knap half uit de stuit raak schoot. Hierna kregen we diverse mogelijkheden op meer. Zo keerde de doelman een vrije trap van Jesper en een kopbal van Jim Mijnes, prikte Michel van Dinther na een actie de bal tegen de binnenkant van de paal en kopte hij over na een goede voorzet van Jesper en gingen nog diverse schoten van onze kant naast en over. We beloonden onszelf dus totaal niet en hadden de wedstrijd lang en breed moeten beslissen. Mechelen moet daardoor gedacht hebben dat het nog kon maar zal zich ook hebben afgevraagd hoe dat in hemelsnaam nog mogelijk was, want aanvallend hadden ze niks te vertellen.

Na de pauze gingen we op zoek naar een verdubbeling van de voorsprong maar ondanks een overwicht liep het anders. Na een overtreding op Alain Crutzen die bleef liggen (en ook geblesseerd het veld af moest) en een tik voor Sander Smeets ontstond een scrimmage voor onze goal waarbij Kay Smeets de bal wilde wegschieten maar hierbij tegen een speler van Mechelen aan schoot die daarmee zonder het te weten gebombardeerd werd tot doelpuntenmaker: 1-1. We moesten opnieuw op zoek naar de voorsprong en misten ook hierbij legio kansen. Gelukkig was Jim Mijnes nog daar met een stevige pegel in de kruising na een passje van Ron Starmans voor de bevrijdende 1-2.

Ook hierna lieten we na het te beslissen en dus was het nog even billenknijpen maar gelukkig gingen de drie punten mee naar Voerendaal! Qua kansen een gigantisch overwicht maar de bal moet er dan natuurlijk wel in. Gelukkig lukte het in ieder geval 1x meer dan de tegenstander vandaag. Volgende week Eikenderveld thuis.

Door Michel van Dinther  en ArchiefFoto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Geef een reactie