De uitwedstrijd naar Rood wit ligt de vrouwen van Schaesberg blijkbaar niet zo. Voor het tweede seizoen op rij werd er een nederlaag geleden. En voor het tweede seizoen lag de basis van de nederlaag aan het gebrek aan scherpte.

Een gewaarschuwde vrouw telt voor twee zou je zeggen,  maar helaas. Waarschuwingen tijdens trainingen en in de bespreking ten spijt. Reeds na anderhalve minuut kon de bal uit het net gehaald worden. Slordigheden en niet reageren zorgde voor deze vroege tik.

En nog binnen het kwartier stond de ploeg op een 2-0 achterstand. Een onnodige terugspeelbal richting de verdediging die nog aan het aansluiten waren bracht de bal bij de spits van Rood wit die nog rustig aan het teruglopen was.

Echter dit cadeautje nam ze graag aan. Al moest het in twee keer, Yaelle kon haar eerste inzet nog stoppen maar de rebound ging er dan toch in. En dan wordt het wel een hele lastige wedstrijd.  Schaesberg probeerde onder aanvoering van Jess, Aniek en Lois en Vera wedstrijd te doen kantelen maar dat wilde voor rust niet lukken. Al was de beste speelster misschien wel Luna Bodelier op linksachter.

Ook moesten voor rust Danni en Germaine geblesseerd het veld verlaten. Het zat er dus ook niet mee.  De 3-0 was een prachtige aanval waarbij de lengte as van Schaesberg open werd gespeeld.

Na rust en enkele omzettingen verder speelde Schaesberg beter. Niet goed maar beter. Er was meer geloof dat de 3-0 nog omgedraaid kon worden. De “vuile meters” waar het in de eerste helft aan ontbrak werden nu meer gemaakt en Rood wit werd nog maar zelden gevaarlijk.

Nadeel was echter dat ook Schaesberg nooit gevaarlijk werd. Niet een schot op doel zegt dan wel al voldoende. Toch scoorde Schaesberg.  Bij een doeltrap werd Rood wit al vroeg gestoord waarna de keepsters de bal tegen de overigens prima ingevallen Kathleen Scheidt aanschoot en deze bal ging erin. 3-1.

En als dan heel veel tegen zit dat gaat ook alles tegenzitten. De scheidsrechter begon in de laatste fase steeds vaker tegen te fluiten.  Een duel recht voor het doel werd “beloond” met een vrije trap.  Deze vrije trap belande met een boog op de lat.  De bal viel terug op het veld en kon door speelsters die in buitenspel stonden binnen gewerkt worden 4-1. Al moet ook weer gezegd dat van Schaesberg kant niemand reageerde. Misschien ook wel tekenend.

Een nederlaag die anders had kunnen uitvallen als de ploeg uit Schaesberg scherper was geweest. Meer beseffen dat we ieder wedstrijd vol aan de bak moeten. Maar het is ook een nederlaag die ons verder kan helpen en dat er tikken zouden komen in dit seizoen is vooraf ingecalculeerd.

Nu is het vooral zaak hoe hier op te reageren. Fouten maken en slecht spelen hoort bij een ploeg in opbouw, de rug rechten is nu de voorwaarde om te laten zien dat je van situaties leert.