FC Kerkrade West in eigen huis met 1-2 verloren van FC Landgraaf.

Door Jos Steinen en  Foto Peter Trompetter

Doelpunten Erkens en Konsten bezorgen Landgraaf de eerste overwinning van het seizoen FC Landgraaf heeft de eerste 3 punten van het seizoen weten te behalen. De uitwedstrijd bij promovendus Kerkrade West werd met 1-2 gewonnen. Doelpunten van Raul Erkens (penalty) en Giel Konsten bleken uiteindelijk voldoende voor de overwinning al mocht de ploeg doelman Tim ook bedanken in de slotfase.

FC Landgraaf startte goed aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij in de openingsfase. Via de zijkanten resulteerde dit meermaals voor dreigende momenten. Het was echter Kerkrade West dat uit de counter de grootste kans kreeg na 10 minuten spelen. De 1 op 1 situatie vanuit een lastige hoek in de 16 werd gekeerd door Tim. Na ongeveer een kwartier spelen was het Daan die geloofde in een peer naar voren vanuit de Landgraaf verdediging.

FCKW zag er niet goed uit achterin, Daan werd omver getrokken en Raul verzilverde de strafschop met zijn derde treffer van het seizoen. Een minuut later was het echter alweer raak aan de andere kant; een aanval via rechts werd hard en zuiver voorgegeven waar de aanvaller van FCKW slechts tegenaan hoefde te lopen en de ploeg daarmee op een 1-1 te zetten. Vijf minuten later was het Landgraaf dat weer verdiend op voorsprong kwam.

Een interceptie van Mart Senden kwam bij Kay van Haaren die de bal tot bij Giel Konsten wist te frutselen. De woorden van trainer Dave Zafarin over geil zijn voor het doel moeten zijn blijven hangen want met een hard schot uit stand in de linkerhoek zette Giel Landgraaf op voorsprong; 1-2. FC Landgraaf bleef daarna de betere ploeg maar verzuimde de score verder uit te bouwen. Ruststand 1-2.

Landgraaf ging in de tweede helft verder waar het gebleven was en kreeg na 1 minuut spelen gelijk een grote kans. Een aanval over rechts belandde na een goede voorzet tussen Daan en Giel in die beiden net niet hun hoofd tegen de bal wisten te krijgen. Na ongeveer 55 minuten spelen werd het spel steeds slordiger en was het duel met veel balverlies allerminst aantrekkelijk te noemen. Kerkrade West probeerde opportunistischer te spelen maar kwam slechts tot enkele spaarzame mogelijkheden. Daarentegen ontstonden er steeds meer ruimtes voor Landgraaf waarin de ploeg gevaarlijk kon worden. Zo leidde een aanval via Mart, Tom en Rick Schmitz bijna tot een doelpunt van Rick in de korte hoek maar de keeper kon redding brengen en ook de rebound van Tom ging over.

Ook de ingevallen Robbert kon enkele keren dreigend worden met de ontstane ruimtes ware het niet dat hij vaak werd afgevlagd voor buitenspel.  Maar er is zo’n beetje een ongeschreven voetbalwet die stelt dat je altijd nog minstens één kans krijgt en dat gold ook voor Kerkrade West. In de blessuretijd wist aanvaller Bjorn Jonkers zich langs Stephan en Marc te frutselen en hij kwam oog in oog met Tim uit; Tim was echter op tijd uit zijn doel en kon op het puntertje redding brengen. Eindstand 1-2.

FC Landgraaf kan terugkijken op een verdiende overwinning en vooral voortborduren op de geleverde strijd. Volgende week speelt FC Landgraaf een thuiswedstrijd tegen de gasten uit Oirsbeek, VV Alfa Sport.

 

Geef een reactie