Kinderen brengen burgemeester van der Rijt en wethouder Hermans ontbijtje op stadhuis

Op woensdag 5 oktober 2022 brachten kinderen van basisschool GB Benjamin uit Brunssum een ontbijtje bij burgemeester van Rijt en wethouder Hermans in het gemeentehuis. In de Raadzaal gaven ze met dat gezamenlijk Burgemeestersontbijt aandacht voor het nuttige van een goed en gezond ontbijt.  

Om het belang van een gezond ontbijt te benadrukken ontbeten burgemeester van der Rijt, en wethouder Hermans samen met kinderen van basisschool GB Benjamin. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met kinderen gepraat hebben over het belang van ontbijten.

De kinderen hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum, geheel verzorgd door de ambachtelijke bakker Hagedoren uit Hoensbroek.

Het Burgemeestersontbijt is terug van weggeweest, zo’n 200 gemeenten in heel Nederland namen deel aan het burgemeestersontbijt.  Dit jaar werd het ontbijt georganiseerd door de Stichting Ambachtelijke Bakkerij, waarbij er een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht wordt geschonken aan het belang van het nuttige van een gezond ontbijt. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen, niet altijd of niet gezond ontbijten.

Foto Gemeente Brunssum

Geef een reactie