Afgelopen zondag werd de thuiswedstrijd van RKHBS tegen SV Brunssum nog afgelast omdat de scheidsrechter een vervelende kuitblessure opliep tijdens de warming-up. Vanaf deze plek beterschap gewenst aan de leidsman. Het duel werd door beide verenigingen ingepland op de dinsdag, dus twee dagen later.

Met Petter Schings terug in de ploeg in plaats van de afwezige Collin Keulen, begon RKHBS goed aan de wedstrijd en zette veel druk op de tegenstander. Echte kansen leverde dit echter nog niet op. Na een kwartier een eerste speldeprik van de gasten na een snelle aanval door het centrum van de verdediging waarna de bal over het doel van Rick Winkelhof werd geschoten.

De goed spelende Bram Bemelmans maakte zich even later vrij aan de rechterzijde van het veld, en zette de bal strak voor het doel. Een verdediger voorkwam dat Stefan Frank bij de bal kwam, met als gevolg dat de bal voor de voeten van Demsey Dowson stuitte. Deze bedacht zich geen moment en joeg het leer tegen de touwen: 1-0. Vijf minuten later stond het alweer gelijk. Bij een aanval door het centrum kwam de spits van de gasten in balbezit, en legde af op een inkomende ploeggenoot die fraai raak schoot: 1-1. Hierna waren de gasten de bovenliggende partij met snel en gevarieerd aanvalsspel, maar wisten dit niet in klinkende munt om te zetten.

RKHBS speelde op de counter maar was veel te slordig in balbezit. Een vrije trap van Stefan Frank, na een overtreding op de weer ouderwets mee naar voren stormende Thymo Griesenbrock, die maar net uit de doelmond werd gehouden, was het gevaarlijkste wapenfeit. Vlak voor rust kwam Mel Angerer in de spitspositie in balbezit.

Hij stond nog akelig ver van het doel en had geen steun van medespelers. Dit weerhield hem er niet van de kortste weg naar het doel te kiezen, een man uit te spelen en van buiten de 16 meter laag in de benedenhoek raak te schieten: 2-1.

Na de thee kwam RKHBS goed uit de startblokken. Dit resulteerde al na 5 minuten in een mooie treffer van weer Mel Angerer, die binnentikte aan de 2de paal, maar deze werd afgekeurd omdat de grensrechter van SV Brunssum buitenspel had geconstateerd. Even later stond Mel weer in kansrijke positie na een goede pass van Thymo Griesenbrock op Stefan Frank die de bal panklaar legde voor Mel Angerer. Deze werd net voldoende gehinderd door een verdediger waardoor hij de bal vrij voor de keeper net naast het doel schoot. In de 20ste minuut na rust werd Demsey Dowson na een sterke actie op de achterlijn binnen de 16 meter gevloerd. Strafschop zou je zeggen, maar de leidsman had buiten de 16 meter, op meters afstand van de uiteindelijke overtreding, al een overtreding gezien en legde daarom de bal buiten de 16 meter. En zoals zo vaak in het voetbal, als je de kansen niet benut krijg je het deksel op de neus.

Brunssum werd meer en meer gevaarlijk via de pijlsnelle aanvallers en dito middenvelders. Een vrije trap vanaf de rechterzijde, werd laag richting lange hoek geschoten. Aanvallers van Brunssum lieten de bal lopen en de verdedigers misten het leer waardoor Rick Winkelhof het nakijken had en de bal ‘in een tijd’ binnenviel: 2-2. Trainer Jorrit Dacier bracht Maurice Smeets in de ploeg, die niet lang daarna een enorme kans kreeg. Nadat Petter Schings via een verdediger had naast geschoten, werd de daaropvolgende corner aan de 2de paal gelegd, waar Maurice Smeets helemaal vrij stond en tot tweemaal toe kon binnenschieten.

Met kunst en vliegwerk hield de doelman van de gasten, geholpen door zijn verdediging, de inzetten tegen. Beide ploegen waren niet tevreden met een punt, en bleven de aanval zoeken. Vlak voor tijd zette Demsey Dowson sterk door, ging de 16 meter in en zette de bal voor. Een verdediger van Brunssum speelde de bal overduidelijk met de hand en de scheids legde het leer op de stip. Tomyen van Lierop hield zijn zenuwen in bedwang en schoot beheerst raak: 3-2, dat tevens de eindstand was. Van harte gefeliciteerd mannen. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Rood-Groen LVC.