Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

Na drie gelijke spelen was het verlangen bij KVC Oranje groot. Op bezoek bij vv Hellas moest maar eens gewonnen worden. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Bij de laatste twee bezoeken aan vv Hellas namelijk ging oranje-wit in Klimmen kopje onder, met 6-0, respectievelijk 3-2. Deze keer leverde het bezoek aan Sportcomplex De Schrub een driepunter op, omdat KVC Oranje met 2-3 aan het langste eind trok. Dat ging overigens niet zonder slag of stoot.

De openingsfase gaf een gelijkopgaand spelbeeld te zien, waarbij beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Van goed voetbal, lees vloeiende aanvallen, was niet of nauwelijks sprake. Het meeste speelde zich af rond de middenlijn en kansen waren er amper. Te noteren vielen eigenlijk alleen een kopbal van Jarno Leen namens de thuisclub (prooi voor KVC-doelman Lars van der Weide) en een kopbal van Martijn Sangen (over), aanvoerder van KVC Oranje en fan van Borussia Dortmund.

Hoewel er dus nauwelijks echte kansen waren, zouden er in de eerste helft toch twee doelpunten vallen. Shensley Angela stuurde teamgenoot en collega-spits Chris Frauenrath de diepte in. Asssistent-scheidsrechter Floris Hendrix van de thuisclub vlagde voor buitenspel, maar scheidsrechter Danny Jonker besliste dat doorgespeeld mocht worden. Frauenrath verscheen zodoende oog in oog met thuisclubgoalie Bo Blankenhagen en rondde fraai af, de keeper kansloos latend: 0-1.

Lang plezier van de verkregen voorsprong hadden de bezoekers niet. Bij een vlot lopende aanval over hoofdzakelijk de linker kant van het veld bracht uiteindelijk Job Rademakers ploeggenoot Max Frenken in stelling. Die haalde hard uit en zag de bal door aanvoerder Martijn Sangen van richting veranderd worden en in de linker benedenhoek verdwijnen: 1-1. Dat was tevens de ruststand, een stand die de verhoudingen op dat moment ook juist weergaf.

Gouden wissel

In het tweede bedrijf werd het duel meer open. En dan komen er als vanzelf meer situaties waarbij een doelpunt niet ver weg is of zelfs valt. Dat laatste gebeurde ruim een kwartier voor tijd. Trainer Paul van Putten had even tevoren Ritchie Vienerius als vervanger van Lloyd Vromen binnen de lijnen gebracht. Shensley Angela kwam namens KVC Oranje, staande op de achterlijn aan de linker kant van het thuisclubdoel in balbezit. Weer vlagde Floris Hendrix voor buitenspel, de meesten waren dat met hem eens, weer echter liet Danny Jonker doorspelen. En de scheidsrechter beslist nu eenmaal. Angela zette voor, Ritchie Vienerius controleerde de bal en schoof het speeltuig met zijn linker beheerst in de rechter benedenhoek. Arbiter Danny Jonker overlegde nog wel even met ‘grens’ Floris Hendrix, maar bleef bij zijn standpunt: geen sprake van buitenspel.

Even later stuurde Ritchie Vienerius op rechts ploeggenoot Niels Lanckohr de diepte in. Lanckohr snelde naar de achterlijn, legde terug op de mee opgerukte Vienerius en die bekroonde zijn invalbeurt, weliswaar via het been van Rune Faessen van de thuisclub, hoogstpersoonlijk met een tweede voltreffer: 1-3.

Een gouden wissel mag je dan zeggen, in dit geval van KVC-trainer Paul van Putten. De ervaren oefenmeester, die na dit seizoen vertrekt uit Bleijerheide, zei het na afloop in andere bewoordingen, maar vrij vertaald zou je zijn uitleg kunnen vertalen als ‘zonder geluk vaart niemand wel’.

Met 1-3 en nog zo’n zeven minuten regulier speeltijd te gaan leek de wedstrijd gespeeld. Maar vv Hellas wilde nog niet van opgeven weten en ging op de zoek naar de aansluitingstreffer. De druk op de gastendefensie werd opgevoerd en met name bij een drietal dode spelmomenten ontstond er, direct of indirect, dreiging. Eén keer redde doelman Lars van der Weide van oranje-wit spectaculair toen hij een inzet van Daan Borghans met zijn vingertoppen uit de linker benedenhoek tikte. Niet veel later moest hij zich alsnog gewonnen gegeven toen de bal na een schot van Jarno Leen in de andere benedenhoek tegen het net ging. Van der Weide kwam er nog wel aan, maar kon een treffer niet voorkomen: 2-3.

De treffer van Leen kwam voor de thuisclub te laat. De équipe van trainer Marcel Canisius had deze dag het fortuin niet aan haar zijde, waardoor KVC Oranje met een tevreden gevoel en drie punten op zak huiswaarts mocht.

Geef een reactie