Hoofdmenu

Sporting Heerlen blijft puntloos na nederlaag tegen vv Eijsden

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze 2  link.  link. 

 Sporting Heerlen was na de eerste drie wedstrijden nog puntloos en ging vandaag in de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op zoek naar de eerste punten. Na eerdere nederlagen tegen LHC, FC Geleen-Zuid en Sportclub’25 was nu vv Eijsden de tegenstander.
Doelpuntloze eerste helft zonder al te veel spektakel
Beide ploegen waren vanmiddag vanaf minuut 1 aan elkaar gewaagd. Ze ontliepen elkaar nauwelijks en grote kansen werden er dan ook niet gecreëerd. Toch werd de thuisploeg al na twee minuten via de eerste de beste corner gevaarlijk via Youp van Wijk. De corner werd doorgekopt bij de eerste paal, maar belandde via het hoofd van van Wijk net niet tussen de palen. De wedstrijd kabbelde hierna wat voort en er gebeurde weinig enerverende dingen. De keepers werden nauwelijks tot niet getest en de wedstrijd speelde zich veelal af op het middenveld. Vlak voor rust komt Sporting Heerlen een paar keer wat dreigender voor de goal via Ali Abdullah Ali Salah.
Doelpunten vielen er echter niet in de eerste helft.
Standaardsituatie zorgt voor beslissing
De ploeg uit Eijsden kwam iets beter uit de kleedkamer en werd dan ook gevaarlijk via Jerno Beckers. Hij stond vrij bij de tweede paal maar zijn kopbal belandde naast het doel van Sporting Heerlen-doelman Dave-Paul Lieveld. 10 minuten na de thee mocht vv Eijsden-aanvoerder Dennis Elie op twintig meter van de goal aanleggen voor een vrije trap. Hij plaatste deze bal fraai over de muur in de linkerbovenhoek en zorgde hiermee voor de 0-1. Rond de 60ste minuut was Sporting Heerlen dichtbij de gelijkmaker via Youp van Wijk. Zijn inzet van vijf meter afstand uit een corner werd echter gekeerd door Erik Mingels.
De bezoekers stopten hierna met voetballen en parkeerden de bus voor de eigen goal. Zij hoopten met deze tactiek de wedstrijd te dood te maken en eventueel zelfs op de counter uit te lopen naar 0-2. De druk van de thuisploeg werd door deze spelwijze logischerwijs iets groter maar dit leidde niet tot 100 procent kansen. Hierna kwam Sporting Heerlen niet meer tot goede kansen en wierp de aangepaste speelwijze van vv Eijsden dus zijn vruchten af.
Zij trokken hiermee de 0-1 overwinning over de streep.
Over 2 weken speelt Sporting Heerlen de altijd lastige uitwedstrijd bij Caesar. Nu de ploeg als enige nog puntloos onderaan staat wordt het tijd voor de eerste punten. De ploeg uit Beek heeft vooralsnog ook nog maar 1 punt bij elkaar gesprokkeld. Dit is dus misschien wel de tegenstander die Sporting Heerlen nodig heeft.


« (Vorig nieuwsbericht)
(Volgend nieuwsbericht) »