FORTUNA BLIJFT OPNIEUW ONGESLAGEN NA GELIJKSPEL TEGEN RKC

Fortuna en RKC Waalwijk hebben zaterdagavond hun wedstrijd met een 0-0 eindstandafgesloten. Voor de Sittardse formatie de vijfde wedstrijd achterelkaar waarin niet werd verloren en alweer het derde opeenvolgende thuisduel waarin geen tegendoelpunt werd geïncasseerd. In de slotseconden van de extra tijd leek Fortuna zelfs nog de mogelijkheid te krijgen om via de strafschopstip de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen. Scheidsrechter Joey Kooij werd door de VAR naar het beeldscherm gedirigeerd, na een overtreding op Burak Yilmaz. De leidsman vond de overtreding echter niet zwaar genoeg om een penalty toe te kennen.

RKC verrast dit seizoen en staat met goed voetbal vanuit een strakke organisatie vooralsnog stevig in het linker rijtje. Met maar liefst twintig doelpunten tot aan het duel tegen Fortuna was de ploeg uit Waalwijk tot dit weekend na de traditionele top drie ook het meest scorende team in de Eredivisie. De gasten begon overtuigend aan de wedstrijd tegen Fortuna, ruim 11.000 toeschouwers zagen Iliass Bel Hassani en Thierry Lutonda gevaarlijk opduiken in het strafschopgebied van Fortuna. De verdediging van de thuisclub, onder leiding van het centrale duo Rodrigo Guth en Ximo Navarro stond echter goed, écht grote mogelijkheden voor RKC bleven uit. Ook Fortuna had het moeilijk om tot kansen te komen, Burak schoot in de handen van doelman Etienne Vaessen en een lange solo van Mats Seuntjens vanaf het middenveld werd nog gestuit door oud-Fortunees Dario van den Buijs.

Na rust ontstonden er meer mogelijkheden aan beide kanten. Na twee minuten in de tweede helft werd een doelpunt van Michiel Kramer  afgekeurd vanwege buitenspel. Vervolgens waren de kansen voor Fortuna. Na een uitstekende lange bal van Oguzhan Özyakup op Burak bracht deze de bal scherp voor het doel richting Seuntjens, verdediger Shawn Adewoye kon nog net redding brengen. Nauwelijks één minuut later draaide Burak fraai weg van zijn directe tegenstander, hij gleed in kansrijke positie echter half onderuit waardoor de mogelijkheid verloren ging. George Cox testte met een hard schot doelman Vaessen, deze bracht fraai redding.

In deze fase, waarin Fortuna duidelijk het beste van het spel had, was RKC één keer gevaarlijk. Doelman Ivor Pandur redde fraai op een inzet van invaller Patrick Vroegh. In de slotfase van de wedstrijd gebeurde er van alles voor beide doelen. Ivo Pinto voorkwam een achterstand van Fortuna, door een inzet van opnieuw Vroegh van richting te veranderen. Kramer leek in kansrijke positie te kunnen uithalen, Fortuna invaller Dogan Erdogan voorkwam met een prima ingreep een tegendoelpunt. In de laatste secondes van de extra tijd opnieuw opwinding, nu voor het doel van RKC. Burak werd aan zijn shirt vastgehouden door Juriën Gaari, scheidsrechter Kooij liet aanvankelijk doorspelen. De VAR in Zeist liet de scheidsrechter de actie nogmaals bekijken op het beeldscherm aan de zijlijn, de arbiter bleef echter bij zijn beslissing. Tot grote teleurstelling uiteraard van de supporters van Fortuna. Met een gelijkspel kreeg de wedstrijd echter de uitslag die het verdiende.