Door Andries Bemelmans en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

Na de matige wedstrijd vorige week in Helmond was het vooral zaak hoe de ploeg zou reageren op deze tegenslag. Welnu de thuisploeg liet zich van haar goede kant zien.  Het werd een  wedstrijd waarin goed geconcentreerd gespeeld werd.

OJC  Rosmalen was vorig seizoen zeker in de uitwedstrijd een grote plaaggeest voor de thuisploeg.  Schaesberg was dus gewaarschuwd. Al was het begin nog wat lastig.  Rosmalen kon steeds vrij makkelijk een vrije man vinden waardoor er onderling te veel overgenomen moest worden. Maar na een enkele omzetting stond de ploeg beter en kon Rosmalen de vrije man veel minder makkelijk vinden.

Deze goede organisatie leidde ertoe dat na zo’n 15 minuten Schaesberg de uitploeg  vast zette op hun eigen helft.  Toch wilde de keepster van Rosmalen opbouwen.

Dit werd echter doorzien door Lois Crijns die haar tegenstander onderdruk zette en de bal veroverde.  Wat volgde was een prachtige boogbal over de keepster heen. 1-0.osmalen probeerde door te komen over de zijkanten maar door de vele “vuile meters” die de  voorhoede speelsters van Schaesberg maakten( Kim, Luna, Kathleen) werden deze ruimtes toch steeds dichtgelopen.

Het gevolg was een wedstrijd zonder weinig kansen zowel voor Schaesberg maar zeker ook voor OJC Rosmalen. Lynn hoefde in het Schaesbergse doel slecht een enkele keer handelend op te treden.

Na rust was het een zelfde spelbeeld.  Ondanks dat de uitploeg meer balbezit had kon men niet door de organisatie van Schaesberg heen komen. Schaesberg had nog een enkele goede kans maar verzuimde om de wedstrijd in het slot te gooien.

Daardoor konden de vrouwen de overwinning over de streep trekken. Wederom een mooi resultaat.