80e aflevering aflevering wordt georganiseerd door Heerlen Mondiaal in samenwerking met IVN Heerlen

Café Mondiaal, 80steaflevering

Donderdag 3 november, aanvang 19.30 uur.

Café Pelt, Pancratiusplein 48, 6411 JZ Heerlen-centrum

Het is al langer bekend, maar de laatste jaren zijn de berichten over de afname van de biodiversiteit ronduit alarmerend. Betrouwbare onderzoeken hebben veel nieuwe gegevens geleverd. Niet alleen in de tropische regenwouden maar ook in onze omgeving is de terugloop van vooral insecten dramatisch. En dat terwijl insecten een essentiële functie hebben in ons ecosysteem. Als meest aansprekende voorbeeld gelden de bijen die ook van levensbelang zijn voor de productie van veel plantaardig voedsel. Daarbij worden de (mogelijke) gevolgen van de afname van de biodiversiteit nog door velen onderschat.

De afname van de biodiversiteit staat centraal tijdens deze Café Mondiaal. We gaan op zoek naar de belangrijkste oorzaken en gevolgen. Maar er wordt ook gezocht naar mogelijke maatregelen die de afname van de biodiversiteit stoppen en de veelheid herstellen.

Noor Föllings van het IVN-Heerlen zal een korte inleiding houden waarin vooral de problemen maar ook oplossingsrichtingen worden geschetst. Daarna vindt het gesprek plaats met daarin een actieve bijdrage van Noor Föllings.

Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie