Door Andries Bemelmans en Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

voor meer foto’s klik op deze link.

De ene wedstrijd is de andere niet. Zo bleek deze week maar weer eens. Na een goede wedstrijd tegen Rosmalen, een “lekkere” midweekse wedstrijd tegen Sc Selfkant volgde een zeer matige wedstrijd tegen RKHBS. Deze jaarlijks terugkerende bekerwedstrijd is het gevolg van een ongetwijfeld spannende loting van de KNVB.

Maar Schaesberg speelde met veel te weinig energie.  Waardoor het vrijuit spelende RKHBS makkelijk overeind bleef. En als Schaesberg wel snelheid maakte dan was er ook meteen een zee van ruimte. Er waren dan ook maar weinig kansen zichtbaar aan beide kanten.

Schaesberg kwam toch op voorsprong. Lois Crijns schoot een vrije trap snoeihard richting doel. Deze bal was de keepster van de thuisploeg veel te machtig. Danni Erens was er razendsnel bij om de terugkomende de bal binnen te tikken. 0-1

Na rust weinig verandering. Nog altijd niet de gevraagde en gewenste energie. Een hoekschop bracht verlichting. Lois scoorde de 0-2.

Een prachtige aanval van de thuisploeg leek voor de aansluiting te zorgen. Leek, want Yaelle bleef lang wachten en pakte de inzet. Hierdoor geen aansluitingstreffer.

Aan de andere kant was het wel weer raak. Weer een hoekschop. En Lois knikte fraai binnen 0-3.

Slordigheden en niet opletten leverde alsnog de 1-3 op. Schaesberg is door in de beker en daar is ook alles mee gezegd.

En voor beide ploegen kunnen we waarschijnlijk zeggen………tot volgend seizoen in de beker.

 

 

Geef een reactie