Stichting Historische Kring Kerkrade presenteert 24 november onder de titel Kerkrade Onderweg

Haar nieuwste jaarboek. Het is alweer de zesentwintigste uitgave met opnieuw bijzondere bijdragen over de lokale geschiedenis. De geschiedenis van Kerkrade is rijk aan gebeurtenissen en kent bijzondere verhalen en markante personen. Aan bod komen deze keer onder andere 900 jaar sterfdag Ailbertus von Antoing, Joodse familie Berg, Hubert Vorage (spion en priester), negotie in Kerkrade West (familie Mohr), drie generaties Coumans, Jeeteberger Highlander 44 jaar, grote kerk Eygelshoven, familie Nols-Brull Eygelshoven , Van Wersch Luikerheide en Godfried Wirtz.

Uit de nieuwe uitgave blijkt opnieuw dat het de moeite waard is bijzondere Kerkraadse gelegenheden in een jaarboek vast te leggen. De verhalen worden vaak geïllustreerd met foto’s en documenten. Alleen dankzij de inzet van schrijvers uit de eigen Kring en ook daarbuiten kan een jaarboek elk jaar uitkomen. Zonder professionele steun en nauwe betrokkenheid van boekhandel/uitgeverij Deurenberg is Kerkrade Onderweg niet mogelijk.

Het jaarboek kost in de boekwinkel 17,50 euro. De presentatie van het jaarboek vindt op 24 november plaats in de HuB aan het Martin Buberplein, aanvang 16.00 uur.

Wilt u de presentatie bijwonen, stuur dan voor 18 november een mailtje naar historischekringkerkrade@gmail.com.

De Historische Kring Kerkrade is in mei 1986 opgericht. Het doel is om onderzoek naar de geschiedenis van Kerkrade te doen en daarover te publiceren. Deze geschiedenis is dan voor een groter publiek beschikbaar. Heeft u herinneringen die u graag met ons wilt delen of is er een gebeurtenis waarvan u vindt dat die eigenlijk in het jaarboek Kerkrade Onderweg niet mag ontbreken, neem dan contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat het volgende deel van Kerkrade Onderweg een groot succes wordt. Een mailtje sturen naar bovengenoemd mailadres is al voldoende.

Foto Stichting Historische Kring Kerkrade

Geef een reactie