Hoofdmenu

Rkvv Voerendaal wint uitwedstrijd van de Leeuw

Na de midweekse overwinning op Passart mochten we op bezoek bij De Leeuw. In navolging van ’21/’22 Voerendaal 5 succescoach Ron Custers was ook onze trainer Ramón Meessen naar De Leeuw gaan kijken voor de wedstrijd.

Waar Custers niet onder de indruk was van de leeuwen in de Gaiazoo en zich beperkte tot het geven van de opstelling, was Meessen wel echt gaan kijken naar het eerste van VV de Leeuw afgelopen zondag waardoor we goed voorbereid waren. De tegenstander startte na 2 nederlagen op rij met een felle en lange warming up. Hun intenties waren ook in het begin duidelijk en ze probeerden via meerdere kanten aan te vallen.

Zelf begonnen we ook niet slecht en qua kansen zeker niet. Een inworp van Alain Crutzen werd verlengd door Jim Mijnes en bij de eerste paal knap binnen geprikt door Ron Starmans: 0-1. Hierna had hij nog een goede actie waaruit Ties Dullens net niet goed kon schieten, Michel van Dinther werd gestopt door de uitkomende keeper na een steekbal van Jesper Senden en de scheids weigerde een strafschop te geven toen Michel duidelijk over de knie ging van zijn tegenstander.

De thuisploeg had wel veel de bal, maar mega kansen creëerden ze niet. En als ze dichtbij kwamen stond Sander Smeets met enkele reddingen paraat. Na de pauze vielen Jim en Michel helaas snel uit en werden we steeds meer terug gedrongen. Toch kregen we nog een grote mogelijkheid na een actie van Jeroen Klinkenberg en een rebound die door Bram Vrinzen werd binnen geprikt maar de scheidsrechter floot af voor vermeend buitenspel.

De Leeuw pompte veel ballen richting ons doel maar op inzet en wilskracht wisten we de pot schoon te houden. Centraal haalden Paul Consten en Luc Loozen bij afwezigheid van Coen Schlösser veel weg maar ook Sander, Alain, Jeroen, Rick Habets, Jesper, Ron, Ties, Lucas Hutschemaekers en Bram zorgden met volle inzet voor de drie punten!

Volgende week RKHBS thuis en UOW ’02 speelt tegen Vaesrade waarbij de periode beslist wordt waar we nog altijd kans op maken. 

Door Michel van Dinther en Foto®ParkstadActueel/Lucho Carreno