Stichting Wijkraad Heksenberg / Pronsebroek in het lokale nieuws

Bloemversieringen

Afgelopen zomer zijn het winkelcentrum Mgr. Hanssenstraat en het St. Hubertusplein in de wijk Heksenberg voorzien van fleurige bloemversieringen aan de lantaarnpalen. Hiervoor heeft genoemde Stichting Wijkraad veel positieve reacties mogen ontvangen. Nu deze zgn. zomerbaskets zijn uitgebloeid en om toch met enig groen in de straten de sfeer in deze donkere en gure dagen te verhogen zijn deze inmiddels vervangen door, hoe kan het anders, winterbaskets.

Wijkinformatie – inbraakpreventieavond. Op donderdag 1 december organiseert de Stichting Wijkraad i.s.m. de gemeente Heerlen een wijkinformatie – inbraakpreventieavond. Zeker in deze donkere tijden een gepaste organisatie. Ex-inbreker Evert Jansen neemt de aanwezigen op deze avond mee in de wereld van inbrekers. Hij geeft dan uitleg en tips over hoe inwoners hun huis veiliger en het inbrekers lastiger kunnen maken. Om een goed beeld te krijgen zal Evert gedurende de dag door de wijk wandelen en aandachtspunten noteren welke hij op deze avond zal presenteren.

Verloskundig centrum Lotus

Het verloskundig centrum Lotus, onderdeel van ZIJ VROUWENZORG, gelegen aan de  Hei-Grindelweg 82 naast het gemeenschapshuis (voormalig Gringeltje) stelt zich aan de aanwezige bezoekers voor en verteld welke activiteiten er in dit pand plaatsvinden en waarvoor, iedereen die daar voor in aanmerking komen, hier terecht kunnen.

Nationaal programma Heerlen-Noord

Last but not least neemt Ron Meyer u mee in het Nationaal Programma Heerlen-Nrd welk volop in de publiciteit staat.

Aanvang van deze interessante infoavond  is 19.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur

Toegang tot deze avond is gratis en de Stichting Wijkraad draagt zorg voor koffie/thee en vlaai. Om er zeker van te zijn dat alleen buurtbewoners van Heksenberg / Pronsebroek aanwezig zijn, vraagt de Stichting om zij die deze avond willen bezoeken hun komst aan te melden via secretariaat@wijkraadheksenberg.nl met opgave van aantal personen, naam, adres, postcode en telefoonnummer. Ook hebben zij inmiddels huis-aan huis in de wijk een informatie/uitnodigingen flyer in de brievenbussen gedaan.

Sint Nicolaas komt naar Heksenberg

Zoals bekend kon vorig jaar 2021 de komst van Sint Nicolaas naar Heksenberg vanwege Corona niet door gaan. Om toch de kinderen te plezieren werd door het St. Nicolaas comité en in financieel opzicht in samenwerking met Stichting Wijkraad en weliswaar helaas zonder de Goedheilig Man een alternatief huis-aan huis pieten rondgang gehouden. Door de kinderen en ouders/opvoeders werd deze geste zeer op prijs gesteld.

Gelukkig mag dit jaar 2022 het Sinterklaasfeest weer doorgaan. Dientengevolge is het Sint Nicolaas comité, ook weer met financiële steun en samenwerking van Stichting Wijkraad er dan ook in geslaagd om in de agenda van Sint en zijn Pieten een plaatsje in te ruimen voor de kinderen van Heksenberg/Pronsebroek.

Zondag 4 december houdt de Sint, bijgestaan door zijn behulpzaam zijnde pieten, vanaf 14.00 uur audiëntie in gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg. Overigens zal de zaal om 13.30 uur open gaan. Aanmelding kan plaatsvinden bij het St Nicolaas comité via het mailadres philicy@hotmail.com en bij Marco Custers van Tabak en Gemak Mgr. Hanssenstraat in winkelcentrum Heksenberg.

Foto’s®ParkstadActueel/Lucho Carreno

 

Geef een reactie