Prins Robbie 1e (Stassen) en prinses Rosana 1e (Biancospino) nieuwe hooglustigheden bij de C.V. Heks’n jäger Stadsdeel Heerlerheide

 

Onlangs heeft de carnavalsvereniging Heks’n jäger, gevestigd in Stadsdeel Heerlerheide, op grootse en gezellige wijze hun nieuwe hooglustigheden seizoen 2022-2023 uitgeroepen. Genoemde uitroeping kenmerkte zich vooral voor de geweldige wijze waarop deze, nog relatief jonge  carnavalsvereniging, zich hebben ingezet om er daadwerkelijk een feestelijk gebeuren van te maken. Niet zo verwonderlijk eigenlijk want, door de overbekende Coronapandemie, moest ook deze vereniging pas op de plaats maken. M.a.w. geen organisatie van hun geplande activiteiten. Gelukkig mocht het nu weer en werd dan ook met beidde handen hiertoe aangegrepen met uiteraard de uitroeping en proclamatie van hun nieuwe prinselijke regeerders.

Maar voor het zover was moest uiteraard eerst afscheid genomen worden van prinses Vianne 1e en  jeugdprins Noah 1. Dit duo waren immers, door de Corona omstandigheden, bijna 3 jaar in “ambt”. Ondanks de (noodgedwongen verlenging van hun prinselijke functie) vonden zij het een geweldige beleving maar werd het toch tijd om af te treden, uiteraard vergezeld met de nodige bedankjes.

Op 18 november jl. toen de tijd daar was om de nieuwe hooglustigheden welkom te heten ging dit vergezeld met veel geklap en muziek in narrentempel, c.q.  café de Braadharing aan de Anjelierstraat. Na de aftelceremonie sprongen ze dol enthousiast op het podium. En……. het bleken prins Robbie 1e (Stassen) en prinses Rosana 1e (Biancospino) te zijn. Zij gaan dus voor in de beleving van carnaval bij de Heks’n jäger. Zij zijn dan ook nu blij dat carnaval weer gevierd kan en mag worden. De  hooglustigheden zijn al 13 jaar samen en hebben de nobele taak als pleegouders op zich genomen. Overigens zijn ze dit  jaar trotse ouders geworden van een prachtige zoon en houden beidde van een potje darten.

Prins Robbie 1e komt uit Groot Genhout en werkt als 1e monteur/elektricien. Zijn grootste droom was een keer prins te worden. Die droom is dus nu eindelijk uitgekomen. Prinses Rosana 1e komt uit Sittard en carnaval zit in de familie. Ze is fulltime moeder. Zoals ze zelf zegt er is niks mooier om naast je man een prinsenpaar te vormen. Uiteraard hopen ze een geweldig seizoen te mogen beleven. Dit samen met iedereen die deze mooie vereniging een warm hart toedragen. Hieraan toegevoegd natuurlijk het ultieme hoogtepunt: hoog op de prinsenwagenwagen uit te tornen in de optocht van Groeët Gen Hei.

Op vrijdag 6 januari 2023 houden zij  receptie in hun narrentempel café de Braadharing. Iedereen is van harte welkom om hun dan te komen feliciteren. Na de receptie is het prinsenbal met optredens van Danny Pauwels, Beppie Kraft en La Bamba.

Foto Kaldenbach

Geef een reactie