Het was 40 minuten lang een uitstekende wedstrijd voor de vrouwen van Schaesberg. Alles klopte, verdedigend stond de ploeg en bij vlagen waren er goede aanvallen te zien. En vooral het team speelde met passie en power.  En daar had de nummer twee van de ranglijst Orion het maar wat lastig mee.

Maar nog steeds valt het balletje niet goed. Een prachtige aanval via Aniek en Steph naar Kim monde uit in een prachtig schot. Ver buiten bereik van de keepster maar helaas op de lat. Niet heel veel later opnieuw een vloeiende aanval en opnieuw schoot Kim hard in maar de keepster moest zich flink strekken maar tikte de bal net naast.

En of dat nog niet genoeg was ging de derde goed lopende aanval net aan de voet van de inkomende Melanie voorbij. Achterin was men zeer sterk in de duels. Prachtig om te zien hoe de ploeg speelde. Tot de 40e minuut toen vond Orion een heel klein gaatje en was het meteen raak. 0-1.

En nog geen twee minuten later was het 0-2.  De speelster waar vooraf voor gewaarschuwd was dat ze graag  van afstand op doel wil schieten schoot uit het niets op het doel zo de driehoek in.

Twee halve kansen en een voorsprong. Hoe zuur. Na rust viel meteen de 0-3 en toen zag je energie wegvloeien en de teleurstelling toenemen. Zo goed voetballen en dan toch de doelpunten tegen krijgen en voorin alle pech.

De tweede helft werd er een van tegenhouden maar Orion dat zeker mee zal doen om de titel kon nu makkelijk combineren en uitlopen naar een geflatteerde 0-5. Maar als de eerste helft een voorbode is voor de stappen die het team gezet heeft dan is het voor nu frustrerend maar gaan we wel de goede kant op. Volhouden.