Na een aantal verliespartijen waarin slecht gevoetbald werd, pakte het eerste elftal zondagmiddag in eigen huis een meer dan verdiend punt tegen Walram in de derde klasse: 1-1.

De mannen van Hans van Tussenbroek werkten vanaf minuut één hard tegen het Valkenburgse Walram dat in de top van de ranglijst staat geklasseerd.

FCKW, met op het middenveld een sterke Luca Pelt, kon hierdoor steeds meer onder de druk van de gasten uitkomen en kansen krijgen.

Helaas stond het vizier niet op scherp en ontbrak enig geluk. Walram kwam door een prachtige goal, type zondagsschot, op een 0-1 voorsprong. De zeer goed keepende TemiC Dormans was kansloos.

Ons vlaggenschip ging in het tweede bedrijf verder waar het mee begonnen was: voor elke meter strijden. De meer dan verdiende gelijkmaker kwam er gelukkig ook.

Boy Warnas rondde een steekbal af via de doelman van de bezoekers: 1-1. De zoals altijd vele supporters van ons eerste elftal juichten, eindelijk kon dat weer eens.

Smet op de wedstrijd, die in zijn geheel gezien sportief was van beide kanten, was het optreden van een warrig en laconiek leidende scheidsrechter die volkomen onnodig met kaarten strooide.

Dat deed echter niks af aan het terechte gelijkspel dat de Tussenbroek-brigade na dik negentig minuten spelen had behaald. Het eerste elftal had gekregen waar het recht op had. En dat zorgde voor vreugde en opluchting.

Komende zondag gaat FCKW op bezoek bij Alfa Sport, wederom een sterke tegenstander. Aanvang in Oirsbeek is 14.30 uur.