Welverdiende eerste overwinning voor Sporting Heerlen in 9de duel

Na hard gestreden te hebben voor een punt vorige week in Genhout stond vandaag het treffen met RVU in eigen huis op het programma voor Sporting Heerlen. In de eerste acht wedstrijden werd nog geen enkele keer gewonnen, dus de eerste driepunter kwam alsmaar dichterbij. Vandaag was het dan eindelijk zo ver.

Evenwichtige eerste helft zonder winnaar. Sporting Heerlen begon gelijk fel vanaf de eerste minuut en liet al snel doorschijnen dat het niet van plan was om de kaas van het brood te laten eten. RVU zou, kijkend naar de ranglijst, voetballend beter uit de voeten moeten komen, maar dit viel qua veldspel vies tegen. Heel veel meer dan een simpel te keren schot voor doelman Dick Houps in de openingsfase van het duel zat er dus ook niet in in het eerste halfuur. Na een kwartier gespeeld te hebben kwam Sporting Heerlen op voorsprong via Amir Skraoui.

Een vrije trap op de middellijn van Youp van Wijk werd door hem in de zestien meter vakkundig gecontroleerd en afgewerkt in de rechter onder hoek, 1-0. Sporting Heerlen bleef goed meedoen en deed zeker niet onder voor de hoger geklasseerde bezoekers uit Rothem. Rond het halfuur viel de bal op de rand van de zestien meter voor de voeten van Sporting Heerlen-aanvaller Mohammed Seddiq. Hij bedacht zich geen moment, maar zijn vlammend schot belandde helaas voor hem aan de verkeerde kant van de paal. Enkele minuten later was daar dan toch de gelijkmaker van RVU. Een goede crossbal van links naar rechts werd goed aangenomen door Koen Veugen. Hij plaatste de bal vervolgens oog in oog met Dick Houps in de verre hoek en zorgde hiermee voor de 1-1. Hier bleef het bij in het eerste bedrijf.

Schitterende teamgoal geeft de doorslag. In de tweede helft had Sporting Heerlen slechts tien minuten nodig om weer op voorsprong te komen. Een goedlopend driehoekje op de linkerflank belandde voor de voeten van Renzo Raemaekers. Hij gaf met buitenkantje rechts de perfecte voorzet en gaf hiermee een niet te missen kans aan Ali Abdullah Ali Salah.

Hij schoot de bal binnen in de linkerhoek en zorgde hiermee voor de 2-1. Het spelbeeld verschilde niet veel met de eerste helft. RVU moest eigenlijk komen om een gelijkmaker te forceren, maar door veel onzorgvuldige passes en slordig balverlies op het middenveld kwamen er geen echte kansen. Twintig minuten voor tijd werd Sporting Heerlen wel weer gevaarlijk via Amir Skraoui. Hij draaide in het zestien meter gebied goed weg bij zijn tegenstander maar schoot van dichtbij recht op doelman Youp Poper af. RVU had hierna logischerwijs meer balbezit en dwong in de laatste fase van de wedstrijd een aantal hachelijke situaties voor het Sporting Heerlen doel af. Grote uitgespeelde kansen werden er op deze manier echter niet gecreëerd.

De thuisploeg vergat vervolgens in de tegenstoot de voorsprong uit te breiden. Zo werd een listig balletje van Mohammed Seddiq vanaf rand zestien meter maar ternauwernood over het doel getikt door Youp Poper. De druk van RVU hield aan, maar er werd niet meer gescoord. Voor Sporting Heerlen betekende dit de eerste overwinning van het seizoen. Misschien heeft dit dus toch iets met de aanwezigheid van de verslaggever te maken.

Sporting Heerlen op jacht naar tweede overwinning in Maastricht. Volgende week speelt Sporting Heerlen in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2022 uit tegen Geusselt Sport. De ploeg uit Heerlen heeft goede herinneringen aan de uitwedstrijd tegen de Maastrichtenaren. Vorig seizoen werd hier namelijk definitief handhaving vastgesteld.

Ze zullen het helaas zonder de verslaggever moeten doen, dit is dus de uitgelezen mogelijkheid om te laten zien dat ze het ook zonder hem kunnen.