‘A December to remember’ bij Natuurmonumenten op de Sint-Pietersberg

De winter staat voor de deur! Ook in deze donkere tijd met korte dagen is er nog veel te beleven aan de rand van Maastricht op en in de Sint-Pietersberg. Het is natuurlijk gezond om op eigen gelegenheid een stevige wandeling te maken. Nóg leuker is het om deel te nemen aan een van de activiteiten die de boswachters organiseren, voor jong en oud.

Op pad met de boswachter. Samen met de boswachter van Natuurmonumenten kom jij op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn en leer je van alles over dit bijzondere gebied. Ontdek het leven van vroeger en nu in de ENCI-groeve. Ga met een boswachter op zoek naar zeldzame planten en dieren kenmerkend voor deze periode van het jaar tijdens het ‘Struinen met de boswachter’. Help de vogels en knutsel een ware winter vogelsnack. Of wandel mee met de boswachter, terwijl je luistert naar verhalen over de rijke historie en het verleden bij de bijzondere gebouwen en plekken op de Sint-Pietersberg proeft en beleeft tijdens de Historische Excursie.

Zaterdag 10 dec                 OERRR – Kerstknutselen

Zondag 11 dec                   Historische Excursie – Sint-Pietersberg en haar bewoners

Groeve excursie

Woensdag 14 dec              Groeve excursie

Zaterdag 17 dec                 Groeve excursie

Zondag 18 dec                   OERRR – Vette Vogel Dag

Woensdag 21 dec              OERRR – Struinen met de boswachter

Vrijdag 23 dec                    Stiltewandeling

Woensdag 28 dec              Winterse Preuf Tournee

Scan de QR-code en meld je aan voor een van bovenstaande activiteiten

Winterse Preuf Tournee. Midden in de kerstvakantie, op woensdag 28 december, slaan vijf horeca-ondernemers én Natuurmonumenten de handen ineen met een nieuw initiatief op de Sint-Pietersberg. De boswachters van Natuurmonumenten zetten een gezellige winterwandeling uit. Je kunt kiezen uit 5 of 9 kilometer. Elke route combineert een wandeling met een bezoek aan drie van de gelegenheden, waar veelal vanuit een gezellig buitenbuffetje een bourgondisch hapje voor je klaarstaat. Alle routes komen langs de speciaal voor deze dag ingerichte “Natuurspotplek”, waar de boswachters van Natuurmonumenten je meenemen in de bijzondere natuurverhalen van dit gebied.

Maastricht Underground. Weg van de massa. Donker en mysterieus. De grotten en het fort. Ga met een gids op pad en ontdek de geschiedenis en het ondergrondse van de Sint-Pietersberg. Meer informatie kun je vinden op de website exploremaastricht.nl/maastricht-underground.

 Op eigen houtje. Over de Sint-Pietersberg lopen een aantal wandel-, fiets- en MTB routes waar je dagelijks gebruik van kunt maken. Of haal de uitgebreide gebiedsfolder met alle routes op bij de ticketshop van Maastricht Underground in Fort Sint Pieter. Ze zijn dagelijks geopend.

Foto’s bij Natuurmonumenten

Geef een reactie