Hoofdmenu

Winterdecor geeft prestaties in Abdijcross Kerkrade extra cachet

Arno Deckers is een grootheid in Kerkraads theaterwereld. Als voorzitter van atletiekvereniging Achilles-Top regisseerde de humorrijke Kerkradenaar dit weekend met de Abdijcross in een winterdecor zijn eigen theaterstuk. Daarin waren de hoofdrollen niet alleen weggelegd voor de toppers, maar voor alle deelnemers. Onder het motto: weer of geen weer, hardlopen kun je onder alle omstandigheden, trotseerden kleine en grote bikkels koude en gladheid en haalden het beste in zichzelf naar boven. 

De hoofdkoers van de 57ste Abdijcross over 10.500 meter werd in 34.43 minuten gewonnen door de Zweed David Nilson, eerder ook al winnaar in Kerkrade. De overige podiumplaatsen waren voor Jesse Fokkenrood van Scorpio (34.53) en Khalid Choukoud van Haag Atletiek (35.05 minuten) de Unitas Sittard atleten Mahadi Abdi Ali, Unitas zesde in 35.23 minuten, Levi van Mulken Unitas zevende in 36.21en Mischa Hermans tiende in 38.04 waren de beste Limburgers. 

Op de 5200 meter LOPERS COMPANY BUSINESS Vrouwen was Ellis Jacobs een klasse apart, de atlete zegevierde in 21.36 minuten.  Eline Collombon van Achilles-Top werd tweede in 25.47. 

Op de 5200 meter  LOPERS COMPANY mannen was Tom Ehlen de sterkste. De atleet uit Nieuwstadt won afgetekend en finishte in 19 minuten 23 seconden. Stijn Martens uit Elsloo (20.55) en Robbert Weening van STB (22.16) maakten het podium compleet.  

Foto: Peter Trompetter Fotografie(Volgend nieuwsbericht) »