Hoofdmenu

TOPSPORT IN EEN UNIEKE SFEER

CHIO Aachen 2023 (23. Juni bis 2. Juli) in het Soers bij aken.

Tennis heeft Wimbledon, voetbal heeft Wembley en paardensport heeft Aken. Hier, op het traditionele toernooiterrein, komen de beste paardensportatleten ter wereld eenmaal per jaar bijeen om te strijden in de vijf disciplines springen, dressuur, event, vierspan mennen en voltige. Ze worden jaar na jaar toegejuicht door zo’n 350.000 bezoekers die niet alleen komen vanwege de wereldsport, maar ook vanwege het spectaculaire voorprogramma. En dat is Aken: een feest voor het publiek, een volksfeest, beroemd om zijn buitengewone sfeer. Wat op zondagavond een heel bijzondere uitdrukking vindt: als de definitieve beslissing is genomen, trekken zowel bezoekers als deelnemers hun witte zakdoeken tevoorschijn om elkaar te beloven elkaar volgend jaar weer te zien. Hier in de Aken Soers, de Wimbledon, de Wembley van de cavalerie.

Foto: Peter Trompetter Fotografie