Hoofdmenu

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Walter Sterk

Walter Sterk ontving tijdens het diner van stadsprins Niklas l  op woensdagavond 8 februari aanstaande uit handen van mevrouw Petra Dassen-Housen, burgemeester van Kerkrade, een Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn verdiensten als preziedent van Kirchroatsjer Vasteloavends Verain 1936 en zijn rol als voetbaltrainer bij KVC Oranje. Hij wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 

 

 

 

De uitreiking vindt plaats tijdens het traditionele prinse-ése van Sjtadsprins Niklas I bij restaurant Surf & Turf, Markt 53, 6461 ED in Kerkrade. 

 

Preziedent van KVV 1936 

In 1997 werd Walter Sterk lid van de raad van elf van Kirchroatsjer Vasteloavends Verain 1936.  Sinds 2004 is hij president. In deze functie geeft de Walter leiding aan een vereniging met meer dan 350 leden. Als preziedent zit hij de maandelijkse bestuursvergadering (vergadering Road van Elf) en de jaarlijkse algemene ledenvergadering voor. Daarnaast zit hij ook diverse commissievergaderingen voor. Hij heeft een zeer uitgebreid takenpakket: pr-werkzaamheden en contactpersoon voor de media, de keuze van de jaarlijkse stadsprins, het begeleiden van de stadsprins en zijn familie, het presenteren van de KVV op diverse podia in Kerkrade en Limburg, het afleggen van meer dan 50 bezoeken tijdens het carnavalsseizoen, medeorganisator van d’r Jroeese Tsóg en het vertegenwoordigen van de KVV bij Samenwerkende Limburgse Vasteloavendsverenigingen. 

 

De KVV omschrijft zijn inzet als: ‘Op een zeer enthousiaste wijze en met ontzettend veel passie worden deze activiteiten uitgevoerd. Bij ieder bezoek, optreden of voorzitten van vergaderingen is de heer Sterk aanwezig en is zijn inbreng van evidente betekenis.’ 

 

 

KVC Oranje 

Vanaf 2005 is de heer Sterk actief bij KVC Oranje. Van 2005 tot 2019 was hij actief jeugdtrainer. Al deze jaren was hij trainer van hetzelfde team en zorgde voor continuïteit, groei, ontwikkeling en stabiliteit binnen dit team. In 2019 maakte hij – samen met het jeugdteam – de overstap naar de senioren. 

Als oud-speler is hij de vereniging een warm hart blijven toedragen. Een goed voorbeeld doet volgen, want de jongens uit dit team betekenen veel voor de vereniging op vrijwilligersgebied. 

 

Lions Club Kerkrade 

Naast zijn inzet en betrokkenheid bij KVV 1936 en KVC Oranje is de heer Sterk ook al 20 jaar een zeer betrokken bij de Lions Club Kerkrade. Vanuit dit lidmaatschap heeft de heer Sterk zich ingezet voor het behoud van voortgezet onderwijs in Kerkrade. En was hij kartrekker bij talloze fundrais acties voor goede doelen. De Lions omschrijven de heer Sterk als een maatschappelijk betrokken Lions lid met hart voor de zwakkeren in de Kerkraadse samenleving. 

Foto’s: Peter Trompetter Fotografie