Hoofdmenu

Triomftocht voor HVV-jeugdprinsenpaar Quinn 1ste & Aimy 1ste.

Komende zondag Kinderoptocht en Sjpeetsjoppe in Sjpasseberg-Heksenberg

Dit jaar 2023 valt komende zondag, voorafgaande aan de officiële carnavalsdagen, op 12 februari. Deze genoemde zondag staat in Limburg traditioneel ook bekend om het gegeven dat er dan een aantal heuse kinderoptochten gehouden worden. Overigens ter info aangeven dat genoemde carnavalsdagen ook traditioneel aangeduid worden als “De Drie Dolle Dagen”. Dus ook verwijzende naar de toepasselijke vier woorden die beginnen met de letter D. Een bekende kinderoptocht, weliswaar op heel grote schaal, is onder meer de jeugdige stoet in Sittard met rond 2000 deelnemers. Maar dan praat men al gauw over een “professionele” insteek. Prima, maar dat wil geenszins zeggen dat ook kleine (wat heet kleine?) kinderoptochten in dorpen of wijken niet even leuk zouden zijn om naar te kijken of te beleven. Integendeel zelfs.

Een van genoemde plaats vindende kleinere kinderoptochten, die ieder jaar weer de moeite waard zijn waar plezier aan te beleven is, is ongetwijfeld met stip ook de kinderoptocht in de Heerlense wijk Heksenberg welke wijk van de traditionele ‘elfde van de elfde” (11 november) tot Aswoensdag is omgedoopt is tot Sjpasseberg. Dit zal komende zondag 12 februari, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein met prins Dean 1e (Falize)) en het jeugdprinsenpaar Quint 1e (Jansen ) en prinses Aimy 1e (Franssen) ook weer het geval zijn. Ook tijdens dit kleurrijke (jeugdig) evenement met aansluitend het Sjpeetsjoppe is het seizoen motto natuurlijk ook van toepassing en wel: “Led Op: Vier Zette Sjpasseberg op Ziene Kop”.         

                                                 

Zoals vanouds zal dan, hopelijk met goed weer, vanaf 14.11 uur, de kinderoptocht door de straten van Sjpasseberg, trekken zo laat de organiserende HVV de redactie van ParkstadActueel weten. Het zal dan ook als vanouds ongetwijfeld weer een fraaie en spontane kinderoptocht worden. Genoemde kinderoptocht, inclusief met aansluitend het Sjpeetsjoppe, is dan ook te beschouwen als een smakelijk voorproefje voor de komende officiële carnavalsdagen op 19, 20 en 21,februari.Op laatst genoemde datum volgt dan om 00.00 uur onverbiddelijk het Vasteloavends einde en daarmede recht doende aan de dan beginnende Aswoensdag als begin zijnde voor de Christelijke Vastentijd.

Medewerking aan dit jeugdig evenement verlenen: BS. Gerardus-Majella, RKGV Fides, Harmonie St. Gerardus en Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss. De optochtroute is als volgt: opstellen Hei-Grindelweg/Bruinkoolweg. Vervolgens Titus Brandsmastraat, Leienhoesstraat, Gildestraat, Roebroekweg, Elandstraat, Buschkensweg, Reestraat,                    Mgr. Hanssenstraat (Winkelcentrum) en einde Hei Grindelweg (gemeenschapshuis). In het Sjpashoes/gemeenschapshuis zal dan aansluitend het traditionele gezellige Sjpeetsjoppe, van de Aod-prinsen van de “Verein” plaats vinden. Ter verhoging van de vasteloavendstemming zal DJ Paul Heuts intensief zijn best doen en is er een optreden van zanger Danny Pouwels.                                                                                                           

De organiserende “Verein”. verzoekt vriendelijk alle bewoners aan de optochtroute de straat vrij te houden i.v.m. de carnavalswagens en danken dientengevolge dan ook iedereen voor hun begrip.