Hoofdmenu

Valse e-mails MijnOverheid in omloop

Roermond, 9 februari 2023 – BsGW verstuurt in de maand februari de aanslagbiljetten voor de gemeentelijke en waterschapsbelastingen.

Ook dit jaar duiken weer valse e-mails van MijnOverheid op in de mailbox van vele Limburgers.

BsGW adviseert mensen goed naar de afzender van de mail te kijken en nooit op een link in het bericht te klikken. Er worden momenteel onder meer e-mails gestuurd waarin wordt geadviseerd om naar ‘de berichtenbox van Belastingsamenwerking gemeenten en waterschappen’ te gaan om een nieuw bericht te bekijken. In die mail staat dat vanwege technisch onderhoud het

momenteel niet mogelijk is om het bericht via de Berichtenbox-app te lezen.

Deze e-mail is niet afkomstig van MijnOverheid. MijnOverheid stuurt nooit een link of een QR-code in een e-mail. En MijnOverheid stuurt ook nooit een bericht via sms.

Berichtenbox MijnOverheid

Mensen die de berichtenbox van MijnOverheid willen raadplegen, kunnen het beste direct naar de website van MijnOverheid gaan. Of rechtstreeks naar de berichtenbox-app op de telefoon.

Inloggen met DigiD

Controleer bij inloggen met DigiD altijd of de website waarop wordt ingelogd https://www.digid.nl is. Dit is de enige website waarop kan worden ingelogd met DigiD. Staat er een ander adres in de browser en wordt gevraagd in te loggen met DigiD? Dan is dat een phishing-site.

Tekst en foto: BsGW Limburg