Hoofdmenu

CARNAVAL IN WIENESROA

Het carnaval in Wienesroa gaat van start

Op woensdag 15 februari wordt de seniorenzitting gehouden. Deze vindt plaats in het gemeenschapshuis. De aanvang is 19.33 uur. De organisatie is in handen van de Awt Prinsen van CV de Veldkretsers.

Het programma wordt opgeluisterd door Buutnereders Gilbert Petit en Peter Dols, Trio 3Nix, Loco Loco, JEL Brothers, Roatsjer Jonge en Kölsch Platt. Het licht en geluid wordt verzorgd door Drive in Show Energy. De entree bedraagt 5 euro.

Donderdag 16 februari is van 20.00 tot 22.00 uur in café gen Dörp gelegenheid om in te schrijven voor de optocht.

Vrijdag 17 februari De sleuteloverdracht georganiseerd door CV de Droepnaze in het dorpshuis in Vaesrade van 19.00-21.00 uur

Zaterdag 18 februari wordt het carnavalsweekend in Wijnandsrade gestart met het afhalen van de Prins Jason I, Jeugdprins Kay en Jeugdprinses Lotte, met medewerking van de Kon. Erkende fanfare St, Caecilia. Aansluitend is in het gemeenschapshuis vanaf 19.33 tot 21.11 uur is de prinsenreceptie voor alle hoogheden.

Zondag 19 februari start rond 14.00 uur de optocht in Brommelen en de ontbinding hiervan is rond de klok van 16.30 uur nabij het gemeenschapshuis. De optochtroute is als volgt: Brommelen – Molenweg – Swier – Bongard – Allee – Panhuijsstraat – Opfergeltstraat – Hellebroekerweg – Jan Maenenstraat – Hellebroekerweg – Stephanusstraat – Eijssenstraat – Oudenboschstraat. Tijdens de optocht vindt bij Kasteel Wijnandsrade het prinsendefilé plaats. 

Inschrijven en nummers ophalen kan op zondag vanaf 13.00 uur in café Joey’s Place in Brommelen.

De prijsuitreiking is rond 17.45 uur in het gemeenschapshuis, met aansluitend carnavalsbal. 

Op carnavalsmaandag 20 februari om 11.11 uur spjek en ei en vanaf 16.11 uur carnavalsbal. Dit alles in café gen Dörp.

Op dinsdag 21 februari is traditioneel de kingermiddig vanaf 14.11 uur in café gen dörp. Rond 19:33 uur starten we met de ludieke officiële afsluiting van de carnaval in Roa. 

Op woensdag 26 februari wordt om 16.15 door de Prinsen de sleutels teruggebracht op het gemeentehuis in Schinnen. Om 19:00 uur is de H.Mis (mit eschkruutske) in de parochiekerk St. Stephanus en aansluitend Hieringbiéte in café I gen Dörp

Foto: Facebook CV de Veldkretsers.