Hoofdmenu

Kinderoptocht en Sjpeetsjoppe zorgde weer voor optimaal genieten in Sjpasseberg/Heksenberg

Zoals in bovenstaande koptekst al aangegeven zorgde, onder auspiciën van D’r Heksenbergse Vasteloavends Verein de afgelopen zondag 12 februari gehouden kinderoptocht met aansluitend het traditionele Sjpeetsjoppe in de wijk Sjpasseberg/Heksenberg dat het weer optimaal genieten was.

Als bewijs hiertoe klopte hiertoe de vooraf gehoopte ingrediënten zeker voor 100%. Te beginnen met de droge maar niet te koud zijnde weersomstandigheden. Ideaal dus voor alle deelnemers en natuurlijk de Verein met het jeugdprinsenpaar t.w. jeugdprins Quinn 1e (Jansen) en jeugdprinses Aimy 1e (Franssen). Maar genoemde weersomstandigheden zorgde er ook voor dat in alle straten van Sjpasseberg, waar de kinderoptocht doortrok, er heel wat belangstellenden een plekje hadden opgezocht om de kinderoptocht te bekijken. Zij zagen dan ook een leuke en kleurrijke optocht. Niet al te groot van omvang maar wat, zeker voor de toeschouwers toch van belang was een prima gedisciplineerd geheel, een gegeven welke zeker werd gewaardeerd.

Buiten alle deelnemende kinderen met ouders droegen Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss en Harmonie St. Gerardus uiteraard hun muzikaal steentje bij aan het welslagen van deze kinderoptocht evenals de B.S. Gerardus Majella, Gymnastiekvereniging Fides e.a. Uiteraard straalde het jeugdprinsenpaar Quin 1 en Aimy 1e, hoog boven op de prinsenwagen, alle trots uit. Zij hadden immers een uitstekende blik op alle aanwezige toeschouwers langs de route. Maar ook grote prins Dean 1e (Falize) ontbrak natuurlijk niet. Hij was nu “veroordeeld” om de optocht te voet te lopen. Het was immers een kinderoptocht. Hij mag komende carnavalsmaandag 20 februari, tijdens de grote optocht van Groeët Ghen Heij, wel plaats op de prinsenwagen innemen en zijn triomftocht beleven wanneer hij en zijn “Verein” door de wijk Sjpasseberg/Heksenberg trekt.  

 

Kortom, het was weer een kinderoptocht, te kwalificeren als klein maar wel fijn. De kwalificatie geslaagd is dan ook meer als verdiend.  Na de kinderoptocht trok iedereen in beste stemming naar een bomvol Sjpashoes/ Gemeenschapshuis Hei Grindelweg waar het zogenaamde Sjpeetsjoppe van de oud-prinsen plaats vond. Samen met de kinderoptocht en Sjpeetsjoppe was deze zondag kenmerkend voor de viering van “Vasteloavend” in Sjpasseberg, zeker als voorproefje voor de komende dagen tot aan Aswoensdag.

Foto’s: Callie Steijaert en foto jeugdprinsenpaar op wagen: Michelle Rieke Balota