Hoofdmenu

Sporting Heerlen nipt ten onder tegen middenmoter uit Geleen

Heerlen – Nadat de wedstrijd tegen vv Sittard vanwege de barre weersomstandigheden eind januari werd afgelast speelde Sporting Heerlen twee uitwedstrijden op een rij tegen respectievelijk RKSV Bekkerveld en LHC. Op zondagmiddag 12 februari stond dan eindelijk het eerste thuisduel van het jaar 2023 op het programma. FC Geleen-Zuid was op sportpark Grasbroek de tegenstander. 

Snelle penalty zorgt voor onverdiende ruststand

De wedstrijd was pas tien minuten oud toen scheidsrechter de Graaf de bal op de stip voor het doel van Sporting Heerlen-doelman Dick Houps legde. Nadat FC Geleen-Zuid op het middenveld in balbezit kwam door miscommunicatie van twee Heerlense spelers werd er razendsnel omgeschakeld. Een lange hoge bal werd naar de rechterkant van de zestien meter gespeeld en de hierop volgende voorzet werd door Sporting Heerlen-verdediger Gianluca Martinelli met de linkerhand tegengehouden. De terechte strafschop werd benut door aanvoerder Chris Potter, 0-1. Het spelbeeld kantelde wat en FC Geleen-Zuid liet de thuisploeg wat meer aan de bal komen. In de 25ste minuut was daar Makram Bouchaara met een scherpe voorzet vanaf rechts richting Marco Guazzini bij de tweede paal. Hij kwam echter net te kort en zijn inzet trof dan ook helaas voor de thuisploeg geen doel. Sporting Heerlen behield dit veldoverwicht gedurende de hele eerste helft, maar dit resulteerde niet meer in doelpunten in het eerste bedrijf. 

Ondanks kort slotoffensief geen resultaat voor Sporting Heerlen

Ook in de tweede helft kwam de ploeg uit Geleen wat beter uit de startblokken. Na ruim vijf minuten gespeeld te hebben werd de ploeg levensgevaarlijk via een vrije trap vanaf de linkerflank. De lage indraaiende voorzet werd door de Sporting Heerlen-defensie niet goed verwerkt en kon nog net voor de doellijn worden weggehaald. Althans, dat bepaalde scheidsrechter de Graaf. De spelers en staf van FC Geleen-Zuid meenden allemaal gezien te hebben dat de bal in zijn volledigheid de lijn had gepasseerd, maar het spel ging gewoon door met een 0-1 tussenstand. Enkele minuten later volgde de volgende reuze kans voor FC Geleen-Zuid. Routinier Dennis Welters verzuimde echter een strakke voorzet vanaf rechts voor open goal binnen te werken, hij raakte de lat. Sporting Heerlen wist ook in de tweede helft niet echt goed vuist te maken en kansen te creëren. Dit resulteerde dan ook in een verdubbeling van de voorsprong voor de bezoekers een kwartier voor tijd. Een lange bal vanaf de rechter zijlijn werd knap gecontroleerd en vol in de korte hoek binnengeschoten door Stan Giepmans. De bal belandde achter Sporting Heerlen-keeper Dick Houps via de binnenkant van de paal, 0-2. Enkele minuten later deed Sporting Heerlen via de ingewisselde Ebenezer Adom-Ametefe wat terug. Een voorzet vanaf rechts ging aan iedereen voorbij en uit de draai zorgde hij met een rollertje in de verre hoek voor de aansluitingstreffer. Diezelfde invaller kwam enkele minuten voor tijd nog enorm dichtbij de gelijkmaker, maar zijn krachtige kopbal uit een corner vanaf links werd knap gepareerd door FC Geleen-Zuid doelman Mike Herveille. Het bleef voor hem dus bij 1 goal en dit resulteerde in een 1-2 eindstand. 

Sporting Heerlen thuis tegen promovendus

De volgende wedstrijd van Sporting Heerlen is wederom een thuiswedstrijd. Op bezoek komt dan de goed presterende promovendus vv Sittard. Enkele jaren geleden degradeerde Sporting Heerlen uit de 2de klasse na een tweeluik met deze ploeg. De thuiswedstrijd op sportpark Grasbroek eindigde toen in een pijnlijke 0-4 nederlaag. Sporting Heerlen zal dus gebrand zijn om de rug te rechten tegen vv Sittard.