Hoofdmenu

FC Landgraaf op bezoek bij KVC Oranje

Carnaval zit er weer op. Het springen, zingen en hossen, de pakjes, toeters en bellen en de sjellebomen, de geweldige kleurenspektakels, het was weer genieten geblazen. Nu doet het gewone leven opnieuw zijn intrede. En dan wordt er ook weer gevoetbald, door velen beschouwd als ‘die wichtigste Nebensache der Welt’.

KVC Oranje ontvangt komende zondag FC Landgraaf. Een mooi affiche in de derde klasse B van het amateurvoetbal. Een duel ook tussen twee verenigingen met een berg aan historie. Maar daar gaan we hier niet op in.

Kijkend naar het heden zien we dat KVC Oranje, van trainer Paul van Putten, een moeilijk begin van het seizoen kenden, maar na de recente overwinningen tegen FC Kerkrade-West (3-1) en WDZ (3-2) weer stiekem naar boven mag kijken. FC Landgraaf daarentegen heeft de punten vooralsnog keihard nodig om uit de onderste regionen weg te geraken. De ploeg van Dave Zafarin staat op plaats twaalf, één van de twee plekken die aan het einde van de rit leiden tot rechtstreekse degradatie. Dat zou een historisch dieptepunt in de geschiedenis van de ploeg uit Nieuwenhagen zijn, althans als we kijken naar de geschiedenis van SVN. De andere fusiepartner Sylvia kwam regelmatig in de vierde klasse uit.

FC Landgraaf zal er dus ook alles aan gelegen zijn om drie punten mee te kunnen nemen uit Bleijerheide. KVC Oranje denkt daar uiteraard anders over, gaat daar niet aan meewerken en wil -met een derde zege op rij- zelf verder omhoog, op jacht naar wellicht iets moois.

KVC Oranje en FC Landgraaf heten u graag welkom in Sportpark Bleijerheide, zondag om 14.30.

Tekst Werner Nijssen (KVC Oranje0