Hoofdmenu

3e editie “Die TOB-Hüttengaudi” in Heerlerheide. Doelstelling: creëren van samenhorigheidsgevoel in Stadsdeel Heerlerheide

Van Marcel Falize, o.m. slagwerker bij Andre Rieu en instructeur/dirigent van Jachthoorn en Trompetterkorps Edelweiss Heerlen, ontving de redactie onderstaande tekst en uitleg betrekking tot de organisatie van de 3e editie van het muzikale evenement genaamd “Die TOB-Hüttengaudi” binnenkort in Heerlerheide. Hoewel het nog een aantal weken duurt is het niettemin van belang om nu alvast op site ParkstadActueel de nodige informatie te verstrekken. Van groot belang natuurlijk voor alle liefhebbers van dit geweldige evenement om de datum(s) van uitvoering alvast te noteren en zich tijdig te voorzien van tickets. Doen dus,

Marcel Falize: “in alle drukte met inhaal concerten bij het orkest van André Rieu, optredens met Tiroler Ohne Berge, onze inzet in het carnavals leven, de amateurmuziek wereld en noem het maar op, hebben we toch ook de schouders weer gezet onder het organiseren van de 3e editie “Die TOB-Hüttengaudi”.

Na een succesvolle uitgestelde corona editie van 2020, zijn we weer hard aan het werk om ook dit jaar weer een geweldig feest te organiseren in het cultureel centrum “Corneliushuis Heerlerheide”. Het evenement zal plaats vinden op zaterdag 25 maart 2023 vanaf 20:30 uur “Die TOB – Hüttengaudi” en zondag 26 maart 2023 vanaf 12:30 uur “Spätschoppen”.

 Tickets zijn verkrijgbaar via: https://shop.tickli.nl/event/TOB-Huttengaudi2023

Momenteel zijn we druk met het maken van nieuwe huisjes om de zaal weer die betoverende sfeer te geven zoals je dat alleen maar in een echt “Tirolerdorp” tegen komt. Er komt veel bij kijken om zo’n project te laten slagen. Denk aan het maken van een juiste programmering van artiesten, de aankleding van de zaal, de bouw van huisjes, design van licht en geluid en het plaatje op de bühne waardoor de artiesten in een prachtige entourage worden meegenomen om zo optimaal te kunnen presteren voor het aanwezige publiek. Het is een project waarbij alle partijen zoals de artiesten, de technische mensen, de organisatie maar zeker ook het publiek een overweldigend gevoel moeten kunnen krijgen waardoor het een onvergetelijke avond en middag moet gaan worden.

Al het werk wat er al weken en maanden aan vooraf gaat willen we dan ook gaan belonen met een extra dag en wel op zondag 26 maart 2023. Deze zondagmiddag staat in het teken van een ouderwets frühschoppen maar gezien de tijd hebben we het omgedoopt naar een Spätschoppen. Ook mede bedoeld als seniorenmiddag in het Corneliushuis. Over deze toegevoegde seniorenmiddag volgt binnenkort nog enige aparte info. Overigens zal deze zondagmiddag het accent van de beleving vooral liggen in de Oktoberfest sfeer zoals die in München wordt gehanteerd. Waarbij er hoofdzakelijk lange rijen tafels zullen zijn maar wel met de Tiroler aankleding. Al met al een super gezellige omgeving waar we samen enkele uurtjes kunnen genieten van de geweldige klanken van de “Böhmerwaldkapel” uit Schinnen en “Zanger Ralph Leijendeckers”.

De reeds bekende “Hüttengaudi” zal op zaterdag 25 maart 2023 een iets ander karakter krijgen met betrekking op de invulling van het programma. Waar het bij de eerdere edities meer het idee was van “Tiroler Ohne Berge” meet’s “Tiroler Freunde” hebben we deze editie gekozen voor een voller programma aan artiesten met medewerking van “Erwin”, de “Helene Fischer Tribute” by Natasja,”Die Partykrainer”, “Zanger Joy “en zeker niet te vergeten onze eigen “Tiroler Ohne Berge”. Het beloofd zo een fris en afwisselend programma te worden waar we samen volop van gaan genieten.                                                                                                   

We willen ons als organisatie graag inzetten voor de gemeenschap en hoe mooi zou het zijn als we in Stadsdeel Heerlerheide toch saamhorigheid gevoel kunnen creëren zoals dat in de omliggende kleinere dorpen de normaalste zaak van de wereld is.  

                                                                                                                              

Mijn grootste wens is op een massale opkomst van de verschillende wijken van Stadsdeel Heerlerheide om zo de verbinding met elkaar sterker te maken. Één keer per jaar een groot weekend feest “Stadsdeel Heerlerheide Happening” is mijn doel en dat van het Team Hüttengaudi. Een droom zou uitkomen als we dat samen voor elkaar konden krijgen waarmee we iets unieks kunnen bieden waar we ieder jaar weer met genoegen naar uit kunnen gaan kijken.”.

Tickets zijn te koop via: https://shop.tickli.nl/event/TOB-Huttengaudi2023