Hoofdmenu

Queer Parkstad, een nieuwe queer-organisatie voor alle kleuren van de Regenboog

Heerlen – Een queer-organisatie in Parkstad is geboren. 

Aandacht vragen voor het queer-onderwerp blijft nodig. Queer is een overkoepelend begrip voor onder andere homoseksuele, biseksuele, panseksuele, transgender, intersekse en non-binaire/genderqueer personen. Nog altijd kunnen queers in Parkstad niet overal zichzelf zijn. Zo wil onze regering nog steeds geen verbod leggen op de homogenezing. En recent werd nog een transgenderkoppel uit Heerlen lastiggevallen en belaagd door hangjongeren, waardoor zij in Heerlen naar een andere woning moesten vertrekken. Met Queer Parkstad proberen wij  het doel om de acceptatie van queers te stimuleren en wil de organisatie uitdragen dat iedereen in Parkstad zichzelf kan zijn.

Laten we IEDEREEN met elkaar verbinden!

Queer Parkstad richt zich op het welzijn van queer-personen door het organiseren van ontmoetingsmomenten waarbij iedereen zichzelf kan zijn. De focus ligt daarbij op jongeren-, ouderenbijeenkomsten en andere activiteiten. We willen ervoor zorgen dat er een groter en divers aanbod komt van activiteiten die gericht zijn op de queer-gemeenschap en haar sympathisanten in Parkstad. We organiseren in 2023 diverse ontmoetingsmomenten in Parkstad, die kunnen variëren van een ontmoeting voor queer-ouderen, queer-asielzoekers, queer-jongeren etc. Het gaat om laagdrempelige activiteiten waar een breed publiek zich bij thuis kan voelen. Ook kunnen inwoners van Parkstad bij ons terecht voor meer informatie en een luisterend oor.

Voor meer informatie kijk op www.queerparkstad.nl.

Queer Parkstad is een onderdeel van Stichting Party Events Parkstad.

Tekst en foto: www.queerparkstad.nl