Hoofdmenu

Pieter Omtzigt en Raoul Hedebouw houden zaterdag 18 maart Hub Cobben Rede in Royal Theater Heerlen

e Nederlandse parlementariër Pieter Omtzigt en de Belgische parlementariër Raoul Hedebouw houden zaterdag 18 maart in Royal Theater Heerlen de Hub Cobben Rede. Voor de Hub Cobben Rede worden jaarlijks een of twee spraakmakende persoonlijkheden uitgenodigd, die vanuit de geestelijke erfenis van Hub Cobben het thema ‘Macht en tegenmacht’ op uitdagende wijze benaderen. Aanvang is 13.00. 

De jaarlijkse uitreiking van de Hub Cobben prijs, in september, wordt sinds 2022 voorafgegaan door de Hub Cobben Rede in maart en een Hub Cobben Wandeling, in juni. De aandacht voor diegenen die zich inzetten voor sociale rechtvaardigheid blijft aldus niet beperkt tot het moment van de jaarlijkse prijsuitreiking. Dit keer gaan dus ‘de toppers’ Pieter Omtzigt en Raoul Hedebouw het meer dan ooit actuele thema ‘Macht en tegenmacht’ op spitse en uitdagende wijze benaderen. 

Pieter Omtzigt is al bijna twintig jaar actief in de Tweede Kamer. Het stellen van kritische vragen gekoppeld aan een indrukwekkende dossierkennis op een breed sociaal maatschappelijk vlak is zijn handelsmerk. Grote bekendheid verwierf Omtzigt door zijn rol in het blootleggen van de toeslagenaffaire. 

Raoul Hedebouw is een tweetalige, socialistische politicus uit Luik. Hedebouw is een opvallende verschijning in de Belgische politiek. Door zijn scherpte, humor en uitstekende beheersing van zowel het Frans als het Nederlands maakt hij indruk, zowel in het federale parlement als in de Luikse gemeenteraad. 

 

De Hub Cobben Rede op zaterdag 18 maart 2023 om 13.00 uur in het Royal Theater Heerlen aan de Geerstraat belooft dan ook een beklijvende gebeurtenis te worden. De toegang is gratis, maar een vrije gave wordt zeer op prijs gesteld; graag contant. 

Vooraf aanmelden per email is verplicht: mwvdweerden@ziggo.nl

.(Volgend nieuwsbericht) »