Heerlerheide e.o. klaar voor 3e editie “Die TOB-Hüttengaudi” Komende zaterdag en zondag muzikaal amusement van hoog gehalte

Met betrekking tot organisatie van de 3e editie van het muzikale evenement genaamd “Die TOB-Hüttengaudi” in Cultureel Centrum Gen Coel/Corneliushuis Heerlerheide komende zaterdag 25 en zondag 26 maart loopt inmiddels de aftelklok zeer gestaag. Hij zal eerst stopgezet worden als de eerste aankondiging over dit tweedaags festijn een feit zal zijn. Dan gaat het muzikale amusement programma, welke met het “sausje hoog gehalte” is overgoten, uit de startblokken. Want Heerlerheide e.o. is er klaar voor. Dit houdt in dat de aanwezigen, op zaterdagavond vanaf 20.30 uur, kunnen gaan genieten, niet alleen van Tiroler muziek, maar ook van optredens van een aantal zeer bekende en gerenommeerde artiesten. Behalve de organiserende eigen band TOB – Tiroler Ohne Berge worden de aanwezigen “getrakteerd” op: Party Kryner, Helene Fischer Tribute by Natasja (tijdens dit laatst genoemde optreden zal ongetwijfeld ook de gedachte gaan naar topzangeres Helene Fischer zelf die afgelopen week ongelukkig ten val is gekomen en zal haar vanuit Heerlerheide zeker beterschap gewenst worden). Ook Erwin(Brepoels) en Joy Blijdenstein complementeren dit geweldige zaterdagavond programma.
Werden de twee vorige edities van “Die TOB-Hüttengaudi” op een dag/avond gehouden, besloot dit jaar de organisatie om op zondag 26 maart vanaf 12.30 uur een extra dag in te voeren. Deze zondagmiddag staat in het teken van een ouderwets frühschoppen, maar gezien de tijd, heeft de organisatie de benaming omgedoopt naar een Spätschoppen. Ook mede bedoeld als seniorenmiddag in het Corneliushuis. Deze seniorenmiddag vindt eigenlijk zijn oorsprong in het brein van Jachthoorn & Trompetterkorps Edelweiss die destijds in het kader van haar jubileumjaar het plan hadden om speciaal voor de senioren in Heerlen-Noord een voor hen passende activiteit te organiseren. Maar de Corona pandemie gooide roet in het eten. M.a.w. de activiteit vond geen doorgang.

Nu, 2023, het organiseren van activiteiten weer mogelijk zijn maakt Edelweiss dan ook gebruik om, samen met de band Tiroler ohne Berge (TOB), tot 16.30 uur een ouderwetse gezellige middag te houden. Overigens zal deze zondagmiddag het accent van de beleving vooral liggen in de Oktoberfest sfeer zoals die in München wordt gehanteerd. Waarbij er hoofdzakelijk  seniorenmiddag lange rijen tafels zullen zijn maar wel met de Tiroler aankleding. Al met al een super gezellige omgeving waar de organisatie, Edelweiss samen met de senioren enkele uurtjes kunnen genieten van de geweldige muzikale inspiratie  van de meer als bekend zijnde “Böhmerwaldkapel” uit Schinnen en (top)-zanger Ralph Leijendeckers”.

Toegevoegd: zoals ook eerder aangegeven laat Marcel Falize (o.m. bekend als slagwerker bij Andre Rieu en dirigent/instructeur van Edelweiss) nogmaals weten dat de organisatie zich graag wil inzetten voor de gemeenschap. “hoe mooi zou het zijn als we in Stadsdeel Heerlerheide toch een saamhorigheid gevoel kunnen creëren en de verbinding met elkaar sterker maken en per jaar eén keer een groot weekend feest “Stadsdeel Heerlerheide Happening (SHH) te houden”. Dus een droom voor Marcel Falize en zijn team Hüttengaudi om te verwezenlijken.