Toptalent Daan Huits KSV Helios Gewichtheffer van het jaar 2022


Oud-gewichtheffer én KSV Helios medeoprichter Hein Huits is zichtbaar trots op Daan Huits. De kleinzoon van zijn twee jaar overleden broer Hub draagt ook in de toekomst de Huits fakkel binnen Helios voort.

Na afloop van de laatste Regionalliga competitiewedstrijd van KSV Helios tegen KG Hagen/Westerholt – de thuisploeg verloor nipt (281-293), werd in thuishaven Oud Zumpelveld de Gewichtheffer van het jaar 2022 van KSV Helios bekend gemaakt. Supertalent Daan Huits (17), die in sportief opzicht rin recordtempo in de voetsporen is getreden van clubicoon Erwin Rasing, was, zoals verwacht, de uitverkorene. 

Daan Huits kroonde zich op 6 november in Amsterdam tot Nederlands Jeugd- en Juniorenkampioen in de leeftijdsklasse tot 17 jaar in de gewichtsklasse tot 73 kg. In de zes competitiewedstrijden in de Regionalliga NRW wist de even getalenteerde als gedreven atleet liefst vijf keer zijn persoonlijk record op het onderdeel trekken te verbeteren: van 73 naar uiteindelijk 86 kilo. Ook op het onderdeel stoten lukte hem dit vier keer. Daar ging het persoonlijk record van 84 naar liefst 108 kilo! 

Al deze topprestaties komen natuurlijk niet vanzelf tot stand. Het is een uitvloeisel van consequente en serieuze trainingsarbeid. “Met Daan heeft Helios opnieuw een geweldige gewichtheffer in zijn gelederen. Als hij de huidige lijn doortrekt dan zal hij in de toekomst een van de pijlers voor de vereniging zijn” blies KSV Helios voorzitter Jo Scheeren de loftrompet.

Onder het toeziend oog van Hein Huits, de laatste nog levende oprichter van de vereniging KSV Helios, kreeg de zichtbaar gelukkige atleet op basis van zijn bijzonder prestaties in 2022 de Koll-Jongen wisseltrofee en een fraaie herinneringsmedaille van KSV Helios.  


Header Foto-onderschrift:
Oud-gewichtheffer én KSV Helios medeoprichter Hein Huits is zichtbaar trots op Daan Huits. De kleinzoon van zijn twee jaar overleden broer Hub draagt ook in de toekomst de Huits fakkel binnen Helios voort.
Foto: Pierre Gielen.