Wieleravond met programmamaker Dick Gebuys en Wielerjournalist Raymond Kerckhoffs

Donderdagavond 22 juni, aan de vooravond van de start van de Tour de France 2023, staat SCHUNCK Bibliotheek in het teken van het moderne wielrennen.
Diverse onderwerpen passeren de revue. Zo spreken we over Lieuwe Westra en de schreeuw om mentale begeleiding, lopen we langs alle kleurrijke personen in het peloton en hebben we het over de internationalisering van het wielrennen.
Tickets zijn gratis, een aanmelding via schunck.nl is verplicht.
Over de sprekers:

Presentator en schrijver Dick Gebuys zal deze avond presenteren en Dick’s side-kick is Raymond Kerckhoffs. Raymond is een naam die in de wielerwereld klinkt als een klok. Hij begon als opgroeiende puber in Ubachsberg zijn eigen wielerkrantje. Als achttienjarige sportfotograaf maakte hij zijn eerste Tour de France mee. Daarna ging hij vele jaren op pad als reporter voor de Telegraaf. Hij schreef ook boeken over deze sport die al zo lang zijn passie heeft. Sinds enkele jaren heeft hij zijn eigen site wielerflits.nl en geeft hij het tijdschrift Ride uit. Bij de verschillende onderwerpen schuiven ook andere gasten aan, zoals Jesse Linssen die als organisator van ‘Limburgs Mooiste’ komt meepraten waarom de zoveel mensen weer op de racefiets gaan zitten. Miel Vanstreels omlijst de avond met zijn wielergedichten.

Foto en Tekst: SCHUNCK