Prima geslaagd jubileumconcert van Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide

Onder dankzegging mocht de redactie van ParkstadActueel  op verzoek, middels de dames Sandra Mous en Sandra Bongers van de Kon. Fanfare St Joseph van Heerlerheide enige informatie ontvangen. Dit betreffende het onlangs gehouden jubileumconcert van genoemde fanfare bij gelegenheid van haar 140 jarig bestaan. Als een terechte felicitatie heeft de redactie dan ook gemeend om, met terugwerkende kracht, deze informatie alsnog in korte artikelvorm weer te geven.

                                                                                                                                   

Zoals, zeker bij vele muziekliefhebbers nog bekend, opende de drumband van de fanfare op 2 juli verleden jaar (2022 dus) het jubileumjaar met een groots concert: genaamd “Pulse”.Verleden week  zaterdag was de fanfare persoonlijk aan de beurt. Koninklijke Fanfare St. Joseph Heerlerheide presenteerde toen namelijk haar jubileumconcert, onder klinkende en toepasselijke benaming: “Heëlehei, doe bis en bliefs van mich”. 

Een goed gevuld Corneliushuis genoot van het afwisselende concert. Tijdens dit concert werden de vier Hedsjer pijlers te weten; De ON III, het zilverzand, de eieren en de Hedsjer carnaval extra belicht. Niet alleen muzikaal, maar ook door de, middels de achterin de zaal opgestelde talrijke attributen. Genoemde attributen waren belangeloos aan de fanfare uitgeleend, om deze mooie expositie vorm te geven. De fanfare spreekt dan ook  haar dank uit naar het Nederlands Mijnmuseum, Osterlitz eieren, Zilverzand exploitatie Beaujean en CV “De Bokkeriejesj”.
                                                                                                                           

Niet alleen de fanfare liet muzikaal van zich horen; voor deze gelegenheid kwamen “Die Original Hedsjer Musikanten’’ weer bij elkaar. Deze groep muzikanten, jaren geleden spontaan ontstaan na een fanfare-reis naar Duitsland en allen uit de gelederen van de fanfare, zorgden voor gezellige klanken met hun Egeländer muziek. Het publiek kon deze afwisseling dan ook heel erg waarderen. De 6 aanwezige koempels maakten het plaatje compleet. Zij verleenden hand- en spandiensten voor de fanfare, maar voorzagen de aanwezige bezoekers desgevraagd van informatie over de tentoongestelde attributen.


Aan het begin van ieder blokje was een gast aanwezig, die op kundige wijze door Erik Derikx (een meer als bekende acteur, waaronder in het verleden spelende persoon van Judas tijdens de beroemde Passiespelen in Tegelen), geïnterviewd werd. Op deze manier was er een mooie balans tussen muziek, informatie en humor. Er klonken vaak genoeg lachsalvo’s vanuit de zaal, door de leuke anekdotes die met het publiek gedeeld werden. Het was dus een memorabele en prima geslaagde jubileumconcert avond en de Fanfare kijkt al uit naar het 150-jarig jubileum. 

Foto’s: Kon. Fanfare Heerlerheide
RedactieParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert