Inschrijvingen geopend voor het nieuwe cursusseizoen van SCHUNCK Muziek en Dans

Vanaf deze week kunnen cursisten zich aanmelden voor het nieuwe seizoen bij SCHUNCK Muziek en Dans in Heerlen. Het huidige seizoen is afgesloten met een hoop optredens, zoals dat van de SCHUNCK Academy lichting van 2022-2023 in de Nieuwe Nor in Heerlen.  
Vanaf deze week kunnen toekomstige cursisten zich inschrijven voor het nieuwe cursusseizoen. Zo kunnen zij een jaar lang werken aan hun muzikale skills of danstalent, individueel of in groepsverband. Er zijn ook korte cursussen en minutenkaarten voor degenen die nog niet zeker zijn over wat ze willen. Alle cursussen zijn te vinden op https://schunck.nl/nl/muziek-en-dans.

Examens bij SCHUNCK

Ieder jaar vinden in de laatste weken van het cursusseizoen de examens plaats voor de cursisten van SCHUNCK Muziek en Dans. Dit jaar mocht de examencommissie maar liefst 51 HaFa-cursisten een niveaudiploma overhandigen en hebben vijf cursisten het erkende HaFaBra-certificaat in ontvangst mogen nemen.

Muziekpresentaties

De cursisten van SCHUNCK Muziek en Dans nemen jaarlijks deel aan meerdere presentatiemomenten. Zo ook aan het einde van het cursusseizoen, wanneer ze al hun opgedane ervaring en vaardigheden ten gehore brengen voor publiek. Zo vulden onder andere het strijkersensemble en Popkoor Incomplete de gewelven van het Glaspaleis.
Afgelopen zondag, 9 juli, gaven de cursisten van SCHUNCK Academy een energiek optreden in de Nieuwe Nor in Heerlen. Ze brachten nummers als ‘I’m feeling good’ van Nina Simone en ‘Hysteria’ van Muse ten gehore. Ook kregen de cursisten hun diploma uitgereikt voor hun deelname aan de SCHUNCK Academy programma’s: Vooropleiding Muziek of MusicLAB.