Ondanks, de minder goede invallende weersomstandigheden, was Corneliusmarkt Heerlerheide toch geslaagd

De vooruitzichten voor het slagen onlangs op zondag 9 juli jl. van de Corneliusmarkt 2023 in Heerlerheide waren meer als hoopvol gestemd. Hieraan gingen een aantal maanden van voorbereiding vooraf door de, onder leiding van Marcel Lucassen, zijnde accuraat werkende organisatie. Dit uiteraard met medewerking/ondersteuning van Winkelcentrum Heerlerheide, Stichting Wijkbeheer Carisven en Ondernemersfonds Heerlen. Alle ingrediรซnten voor een prachtig (markt)-festijn was dan ook aanwezig. Door de organisatie, c.q. lees vrijwilligers, was al heel vroeg begonnen met het opbouwen van de marktkramen etc. In de morgenuren waren de weersomstandigheden dan ook gunstig te noemen en was er vertrouwen en hoop dat dit ook zo zou blijven. Dit ondanks het gegeven dat er in de middag slechte weersomstandigheden voorspeld waren. Toch hoopte Heerlerheide e.o. dat de Corneliusmarkt gevrijwaard zou worden van de minder goede weersomspellingen en de regendepressie en evt. onweer.

Vooralsnog was het vanaf de opening weer een gezellige happening en kon naar hartenlust geflaneerd worden langs de opgestelde marktkramen. Deze boden een diversiteit aan marktspullen, zodat er ruimschoots een keuze gemaakt kon worden om in het bezit te komen van marktspullen die de bezoeker graag wilde hebben. Maar er was nog meer, want buiten de marktkramen recht doende aan de Corneliusmarkt, was er muzikaal entertainment. Middels optreden van zangeres Kim Hayfield, May en Doril. Als hoofdentertainment gaf het programma aan het altijd gezellige optreden van de band Tiroler Ohne Berge (TOB. Vooraf aangekondigd als muziekspektakel van de bovenst plank. Natuurlijk was er ook gedacht aan de kinderen. Zij konden genieten van een aantal voor hen opgestelde speelattributen en ontbrak de smakelijke suikerspin uiteraard niet.

Tot rond 14.00 uur was het op de Corneliusmarkt een gezellige aangelegenheid. Maar helaas ging het gehoopte slechte weer ook niet aan Heerlerheide voorbij. Amper was de band Tiroler Ohne Berge van start gegaan met hun muzikaal optreden of het gedonder en hevige regenval noopte de organisatie om een meer als moeilijke beslissing te nemen en de Corneliusmarkt helaas stop te zetten. Zonde van de voorbereidingen en deze weer goed georganiseerde Corneliusmarkt. Maar voor de organisatie en ook de bezoekers stond veiligheid voorop. Dus was begrip hiervoor gerechtvaardigd. Maar niet getreurd, want in 2024 gaat de organisatie weer onverdroten met de voorbereidingen aan de slag voor toch een hopelijk met goed weer de, als vanouds, zo vertrouwde Corneliusmarkt Heerlerheide.

Fotoโ€™s: Mark Kerpentier

Redactie ParkstadActueel: hfd/eind redacteur Callie Steijaert