In de aanvang van het nieuwe culturele seizoen starten het Huis voor de Kunsten Limburg en het landelijk kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector Cultuur+Ondernemen met een pilot programma voor culturele en creatieve professionals. Dit programma bestaat uit vier workshops met de thema’s: ‘hoe en waarom’ bij het oprichten van een stichting, het samenstellen van een businessmodel, projectfinanciering en grip op je financiële toekomst. De workshops bieden een uitgelezen kans om het fundament van de werkpraktijk als culturele professional te verstevigen: Voor de culturele zaak!

Voor de culturele zaak!

Onze provincie zit boordevol bijzonder cultureel talent. Talent dat zich bezighoudt met dat wat zij het liefste doen: maken! Maar daar komt meer bij kijken. Financiering en zaken over bedrijfsvoering zijn daar voorbeelden van. Dikwijls wordt dat niet als meest inspirerende kant van het ondernemerschap gezien maar het is wel essentieel voor een sterke basis. Om zelf de regie in handen houden is kennis van dit thema nodig. Want hoe vlieg je het aan, hoe regel je bepaalde juridische zaken en hoe zit het met de lange termijn plannen? Antwoord op deze (en meer) vragen vindt de culturele en creatieve professional tijdens het workshopprogramma Voor de culturele zaak.

Workshops

Vanaf september tot en met december vinden er workshops plaats die gratis toegankelijk zijn (inschrijven is wel verplicht). Tijdens deze workshops wordt er gewerkt met actuele thema’s en worden tools aangeboden die meteen in de praktijk inzetbaar zijn. Op 14 september gaat de reeks van start met ‘Hoe (en waarom) richt ik een stichting op?’. Op 12 oktober vindt de tweede workshop ‘Businessmodel Canvas’ plaats. Vervolgens staat op 9 november het thema ‘Financiering van je project, idee of onderneming’ centraal. Het programma eindigt met de workshop ‘Meer grip op de financiële planning’. De workshops staan los van elkaar. Dat betekent dat men ze allemaal kan volgen, maar ook kan kiezen voor het volgen van een paar workshops of slechts één workshop. Meer informatie en aanmelden via: www.hklimburg.nl/workshops-cultureel-ondernemerschap

Dit pilot programma bestaat uit een serie van vier workshops die onder de naam Voor de culturele zaak worden georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg en Cultuur+Ondernemen.

Bron