Het bekervoetbal ligt al weer deels achter ons. Groene Ster heeft ook al de nodige competitierondes afgewerkt. Voor de meeste ploegen begint het echter pas komend weekend. Voor hen gaat het seizoen 2023-2024 nu van start. Met spanning kijken we allemaal wat het gaat worden. Ligt er iets moois in het verschiet of wordt het billen knijpen. Een eerste tipje van de sluier kan zondag worden gelicht.

Hieronder vind je het programma van clubs uit Parkstad.

Derde divisie

Groene Ster-TOGB (bezoek uit Berkel en Rodenrijs op Sportpark Pronsebroek)

Eerste klasse C

RKSV Minor-Chevremont (wedstrijd met veel nieuwelingen bij bezoekers), BSV Limburgia-SHH (grote onbekende op bezoek in Brunssum),  EHC-Mierlo Hout (kan EHC dit jaar van meet af aan omhoog kijken?), Volharding-Sportclub’25 (eerste krachtproef voor promovendus uit Bocholtz)

Tweede klasse F 

Vv Schaesberg-Haslou (gaat vernieuwd Schaesberg weer een zwaar seizoen tegemoet?) , Bekkerveld-Eijsden (wellicht kan Bekkerveld hoge ogen gooien) en Veritas-Alfa Sport (kampioen Alfa Sport begin in Neeritter)

Derde klasse A 

vv Bunde-KVC Oranje (Promovendus begint met thuisduel), RKHSV-Weltania (lastig begin voor Weltania), FC Gulpen-Leonidas W. (twee ploegen die vorig seizoen nipt degradatie wisten af te wenden), Heksenberg/NEC-FC Hoensbroek (mooie derby in het Heerlense); Sporting Heerlen-Walram (degradant Sporting ontvangt kampioenskandidaat, sv Hulsberg-LHC (zwaar uitduel voor degradant LHC).

Derde klasse B

sv Budel-Schinveld (promovendus Schinveld naar Brabant) , Merefeldia-vv Vaersrade (lastige opgave Vaesrade?).

Vierde klasse A

Rood Groen LVC’01-Willem I, Vijlen-Schimmert en Sportclub Jekerdal-Zwart Wit’19.

Vierde klasse B (de derbyklasse van Parkstad)

FC Landgraaf-UOW’02 (als aftrap een echte derby tussen twee fusieclubs met veel historie), sv Brunssumsv Simpelveld, WDZ-FC Kerkrade-West (twee ploegen op zoek naar eerherstel), De Leeuw-vv Hellas (degradant Hellas op bezoek in Brunssum), Abdissenbosch-Sporting H.A.C. (gaat promovendus Sporting opnieuw hoge ogen gooien?),  Voerendaal-sv Langeberg (ploegen met aspiraties) en Eikenderveld-RKHBS (derbysfeer?)

Vierde klasse C

SVM-Amstenrade (eerste echte test voor promovendus Amstenradde) en Woander Forest-FC RIA

Vijfde klasse A

RKSVB-RKTSV, Wijandia-Berg’28, Geulsche Boys-Rimburg, Kakertse Boys-Passart/VKC en Geertruidse Boys-RKSVB.

Tekst: Werner Nijssen
Foto: Depositphotos