Kunstenaar, Job Griffijn

Job Griffijn, een 26-jarige theatermaker en beeldend kunstenaar uit Nuth.
Job bewijst zich een echte globetrotter met zijn nieuwe project “Kunst in de jungle”.
Twee maanden zal hij verblijven in het dorpje Botopasi, midden in de Surinaamse Jungle.

Suriname

Job Griffijn:Graag wil ik kunst brengen naar mensen die daar niet snel mee in aanraking komen.
Toen ik dus benaderd werd om in de jungle een kunstwerk te maken was ik meteen aanboort.
Het werk moet gerelateerd zijn op de verschillende manieren waarop we met natuur om gaan, dat was meteen duidelijk. Ik ben benieuwd naar de visie van deze mensen en ben van plan ze het hemd van het lijf te vragen.

Theaterproject Suriname
Midden in het dorp zak ik een kussen onder een grote steen leggen. Als blijk van een menselijke manier van omgaan met natuur. Het kussen weef ik zelf met streek producten en de steen wordt opgetild zonder mechanische hulp. Samen weven in het dorpscentrum, jungle tochten en
uitwisseling van cultuur is waar dit project op staat.”

Bij terugkomst in Nederland vertel ik in lezingen en workshops over het proces
en de conclusies die er uit zijn getrokken. Van Paramaribo tot parkstad en die mensen dan verbinden.
Om het project te realiseren ben ik een crowdfunding gestart om de reis, verblijf en materiaal kosten van te betalen. Als je het project een warm hart toedraagt steun dan vooral via  https://www.gofundme.com/f/kunst-in-de-jungle

Foto en Tekst: Job Griffijn