Nieuwsgaring Harmonie St Gerardus Heksenberg-Heerlen Tweede kerstdag gezellig samenzijn in Gemeenschapshuis Heksenberg

Harmonie St. Gerardus

Zoals bekend bestaat Harmonie St Gerardus Heksenberg-Heerlen in het bijna ten einde zijnde jaar 2023 al 85 jaar. Redactie Parkstad heeft hierover eerder al terecht aandacht geschonken. Genoemde harmonie is immers op zaterdag 11 juni 1938, opgericht.
In de achterzaal van voormalige CafΓ©-restaurant Hotel Bergerode, c.q. Quaedvlieg, gelegen op de Roebroekweg. De Heksenbergse harmonie is al die jaren zowel lokaal, maar ook regionaal, niet meer weg te denken. Toegevoegd dat zij in eerdere jaren ook graag geziene muzikale gasten waren in Duitsland en Oostenrijk, dus ook een internationaal tintje. Geweldig toch.

Harmonie St. Gerardus

De viering van het 85 jarig heeft de harmonie aangegrepen om diverse smaakmakende, c.q. geslaagde activiteiten te organiseren. Op 8 november waren zij met een mooie groep muzikanten aanwezig tijdens de instrumentenproeverij voor het Nieuw Talent Orkest Heerlen. Op 18 november jl. organiseerde zij het grote Favorite Festival in locatie De Brikkeoave in Brunssum welke van hoog gehalte was en zeer gewaardeerd werd door de vele aanwezigen, c.q. sympathisanten van de jubilerende harmonie. Ook organiseerde zij voor de eerste keer een leuk Sinterklaasfeest en op 16 december waren zij muzikaal aanwezig in Kasteel Hoensbroek in het kader van Nationaal Programma Heerlen-Noord. Komende vrijdag 22 december spelen zij op de Zwevende Hemel op de Bongerd in Heerlen bij gelegenheid van Wintertijd.

Harmonie St. Gerardus

Al jarenlang had de harmonie op Tweede kerstdag de traditie om samen te zijn. Omdat spelen in de kerk niet mogelijk is nodigen zij dan ook iedereen van harte uit om Tweede kerstdag 26 december naar het Gemeenschapshuis Heksenberg Hei Grindelweg 84 te komen. Zij dragen zorg dat het van 11.00 tot 13.00 uur genieten prioritijd heeft. De harmonieΒ 

zorgt voor de muziek en de aanwezigen staat gezelligheid mede voorop. Bovendien is er gratis koffie met kerstbrood.

Flyer/foto: Harmonie St. Gerradus

Redactie ParlstadActueel: hfd/eind redacteur Callie SteijaertΒ