KNAPfysio biedt online oplossing voor veel voorkomende lichamelijk problemen.

Knapfysio

Meer dan 20 procent van de Nederlanders volwassenen ervaart dagelijks hinder van hoofdpijn, kaakklachten, oorsuizen (tinnitus) of een pijnlijke nek. Deze klachten zijn vaak complex en lastig te identificeren, laat staan op te lossen.

Oorsuizen lijkt hier een vreemde eend in de bijt. Toch is bekend dat bij 1 op de 4 mensen met tinnitusklachten spieren in het hoofd en halsgebied een (mede) oorzaak zijn voor het ontstaan van deze geluiden. Je ziet dan ook dat mensen met oorsuizen aanzienlijk vaker kaakklachten ervaren dan mensen zonder oorsuizen.

KNAPfysio heeft een innovatief onlineprogramma ontwikkeld, ontworpen om mensen zelfstandig en effectief vanuit huis aan deze veelvoorkomende klachten te laten werken. Het zes weken durende programma, toegankelijk via een online omgeving, is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek aangevuld met de uitgebreide kennis en ervaring van Melanie Dilling. Hoe werkt het?

Controle over eigen situatie

Het programma van KNAPfysio legt de nadruk op het vergroten van zelfbegrip. Dilling legt uit: ‘Om klachten effectief aan te pakken, is het cruciaal om een dieper inzicht te krijgen in je eigen lichaam.

Het programma biedt niet alleen algemene uitleg, maar ook verdiepende inzichten. Via vragen, zelfstandig uit te voeren onderzoek en persoonlijke online consulten, ontstaat er voor de cliënt een op maat gemaakt programma met gestructureerde opbouw. Hiermee wordt de cliënt geleid naar de kern van de problemen. Door zelfstandig actief met de klachten bezig te gaan, ervaart de cliënt dat het mogelijk is om zelf de controle te krijgen over de situatie. Dat is een essentieel onderdeel van de aanpak. De flexibiliteit om dit op elk moment van de dag vanuit huis te kunnen starten, maakt het extra toegankelijk. Uiteraard krijg je ondersteuning waar nodig.’

Maatwerk oplossingen

Als eigenaar van Orofaciaal Fysiotherapie Centrum Noord (OFCN) in Groningen en bestuurslid van de Nederlands Vereniging voor Orofaciale Fysiotherapie (NVOF), zoekt Dilling altijd naar de mogelijkheid om mensen meer te bieden dan wat nu gangbaar is. Hieruit kwam deze maatwerkoplossing voor orofaciale klachten. Met dit online programma biedt ze een innovatieve, wetenschappelijk onderbouwde oplossing, die niet alleen tijdelijk, maar bij voorkeur permanent de oplossing biedt. Dilling benadrukt: ‘Ik blijf continu beschikbaar op de achtergrond, waardoor je er nooit alleen voor staat.’ KNAPfysio staat voor Kaak-, Nek- en AangezichtsProblemen. Meer informatie over het aangeboden programma: https://www.knapfysio.nl

Foto en Tekst: Knapfysio