Sporting Heerlen lijdt dure nederlaag in eigen huis

 Vorige week speelde de Heerlense ploeg op bezoek bij LHC in Eygelshoven met 1-1 gelijk. Dit resultaat viel tegen, dus was er vanmiddag de kans om tegen Maastrichtse concurrent vv Scharn de rug te rechten. Zij wonnen vorige week van nummer 2 vv Walram en bleken eerder dit seizoen al een lastige tegenstander te zijn. Het duel tussen beide ploegen in Maastricht eindigde namelijk in 3-3. 

Duur balverlies zorgt voor openingsgoal

Sporting Heerlen begon de wedstrijd, net als vorige week, niet echt overtuigend. In tegenstelling tot de wedstrijd tegen LHC werden er nu vanaf het begin wel meteen kansen gecreëerd. Amir Skraoui was na 5 minuten gespeeld te hebben al dichtbij de openingstreffer, maar zijn kopbal belandde net naast het Maastrichtse doel. Enkele minuten later was het andere kant wel raak. Sporting Heerlen-verdediger Kyanu Ploum hield de bal te lang vast en raakte hem kwijt aan vv Scharn-spits Jelle Winkens. Hij verzaakte niet toen hij alleen op doelman Mik Dohmen afging en schoot de bal vol overtuiging in de bovenhoek. Hierna bleef de Heerlense ploeg simpele dingen fout doen zoals ingooien, kaatsen en communiceren. Vv Scharn bleef ondanks de voorsprong wel vooruit voetballen, hierdoor kwam Sporting Heerlen alsnog een paar keer gevaarlijk dichtbij het doel van Jimmy Vriezelaar. Doelpunten leverde het echter nog niet op. Het slotakkoord van het eerste bedrijf was dan weer voor vv Scharn. Via een corner kwamen zij enorm dichtbij de 0-2, maar Youp van Wijk hield samen met de paal de bal weg uit de doelmond. Hij zorgde er hiermee voor dat beide ploegen met 0-1 gingen rusten.

Snelle gelijkmaker snel de das omgedaan

In de tweede helft kwam Sporting Heerlen een stuk sterker uit de kleedkamers. Dit resulteerde na slechts 3 minuten dan ook al in de gelijkmaker. Zaid Akachar kwam na een goed lopende aanval helemaal vrij aan de linkerkant van het strafschopgebied en probeerde met een stiftje de Maastrichtse doelman te verschalken. Zijn inzet belandde echter nog op de lat, maar in de rebound zorgde Makram Bouchaara voor de 1-1. Wederom 3 minuten later kwam diezelfde Makram Bouchaara weer in een scoringspositie. Ditmaal belandde zijn inzet echter op de paal en was de rebound ook niet aan de Heerlenaren besteed. Vv Scharn was het in de eerste 10 minuten van de tweede helft even kwijt, maar liet al snel zien dat zij niet voor een gelijkspel wilden tekenen. Meteen na deze fase kwamen zij dan ook weer op voorsprong via wederom Jelle Winkens. Hij kon bij de tweede paal een goed gegeven strakke voorzet vanaf links binnenwerken. Sporting Heerlen gaf hierna nog niet op en creëerde in de resterende tijd nog voldoende mogelijkheden. Makram Bouchaara kwam in minuut 70 vrij aan de rechterkant, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Vriezelaar. Enkele momenten daarna belandde een lobje van Cain Strufer via diezelfde doelman op de lat. In de hierop volgende fase bleef Sporting Heerlen het proberen via de lange bal, maar echt grote kansen kwamen er een tijd niet meer. In minuut 98 werd de Heerlense ploeg dan nog 1 keer gevaarlijk. De inmiddels ingevallen Othman Azouzal passeerde zijn tegenstander op de rand van het zestien meter gebied en werd vervolgens naar beneden getrokken. De scheidsrechter besliste echter dat het een vrije trap was, waar heel Sporting Heerlen aan een penalty dacht. De vrije trap leverde vervolgens niks op en dit resulteerde in een 1-2 eindstand.

Tweede thuiswedstrijd oprij 

Volgende week speelt Sporting Heerlen wederom een thuiswedstrijd. Ditmaal tegen SV Hulsberg. De Heerlense ploeg zal zich in de jacht op de titel niet meer veel misstappen kunnen permitteren en zal er dus alles aan doen om voor de tweede keer dit seizoen van de ploeg uit Hulsberg te winnen. 

Tekst: Niek Crombach