Chevremont heeft de derby van EHC verdiend met 2-1 gewonnen.

Op de Kaffeberg ontspon zich een vermakelijke wedstrijd waarin EHC vanaf het begin de betere ploeg was. Chevremont kon geen vuist maken tegen de fellere bezoekers uit Hoensbroek. Doordat de verdediging van Chevremont goed stond kreeg EHC echter weinig kansen.

Na 30 minuten kreeg Chevremont door een tactische omzetting meer grip op het middenveld en kwam de ploeg beter in de wedstrijd. Na een afkoelingsperiode van 15 minuten kreeg EHC 5 minuten voor rust een grote kans om de score te openen. Tot geluk van de Geitenbergers schoot de speler van EHC van dichtbij hoog over.

Chevremont kwam gedisciplineerd en met enthousiasme uit de kleedkamer wat resulteerde 5 minuten na rust in een 1-0 voorsprong na een prima aanval die door Tim Blattler van dichtbij koelbloedig werd afgemaakt. De gasten probeerden via lange ballen richting de linkerflank Chevremont te verrassen maar door geconcentreerd te verdedigen werden deze pogingen teniet gedaan.

De wedstrijd ging op en neer zonder noemenswaardige grote kansen totdat Chevremont ruim 15 minuten voor tijd op randje buitenspel via Calvin Römer 2-0 maakte. EHC drong wel nog aan maar dit leverde ook in de laatste fase geen noemenswaardige kansen op. In de 90e minuut maakte EHC wel nog 2-1 omdat ene keer de verdediging van Chevremont niet attent was. Verder lieten de Kerkradenaren het niet komen. Na 2 overwinningen op rij in de derby’s tegen BSV/Limburgia en EHC klimt de ploeg van trainer/coach Rene Trost naar een veilige plek op de ranglijst. Echter, de competitie is nog lang en is zeker nog niet gespeeld. De versterkte degradatieregeling (2 ploegen degraderen rechtstreeks en maar liefst 3 ploegen spelen nacompetitie!) maakt het in de 1e klasse extra spannend! Reden temeer voor de voetballiefhebbers om hun club in de komende periode te steunen.

Tekst: VV Chevremont