Schintaler bekendgemaakt tijdens OLS-loting Beekdaelen

OLS 2024

Zaterdag 29 juni zetten de Schintaler, Bieske en DJ Jorn Lucassen de feesttent van het OLS Beekdaelen op zijn kop. De online kaartverkoop is inmiddels gestart. Ols2024  Dit werd bekendgemaakt tijdens de loting van de optochtvolgorde, waar dit jaar op zondag 7 juli 134 schutterijen deelnemen. De nummers 1 tot en met 9 zijn voorbehouden aan de 9 organiserende schutterijen.

Tot verrassing van velen werd in Kasteel Doenrade de loting gepresenteerd door Lei Meisen. De voormalig programmamaker van L1 en beschermheer van schutterij St. Gertrudis Amstenrade draagt het schutterswezen in de beide Limburgen een warm hart toe. Hij maakt deel uit van één van de 10 werkgroepen die de OLS-organisatie telt, namelijk die zorgdraagt voor de communicatie & pr van het schuttersfeest.OLS 2024

Verdeeld over blokken van telkens 34 nummers is door de president van de OLS-Federatie Anoesjka Koopmans, voorzitter OLS Beekdaelen Ger Koopmans, kasteelmanager Robert Willms en de wethouders Henk Reijnders en Levin de Koster namens de gemeente Beekdaelen de loting verricht. Wie straks voorop gaat in de stoet wordt bepaald in een speciale schietwedstrijd, genaamd ‘Koning der Koningen’, een onderlinge strijd tussen de 9 organiserende schutterijen van het OLS Beekdaelen tijdens het Bondsfeest op 12 mei in Doenrade.

Temidden van tientallen geünifomeerde schutters uit de beide Limburgen maakte de organisatie van OLS Beekdaelen bekend dat het programma niet over de gebruikelijke drie weekenden, maar zelfs over vier weekenden wordt uitgestreken. Aanleiding is het 150-jarig bestaansfeest van de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth, dat op 15 en 16 juni op het OLS-evenemententerrein plaatsvindt. Met op zaterdag een grote bedrijvenschuttersdag en op zondag een dubbelconcert door Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en Fanfare St. Caecilia Schinnen.OLS 2024

Individuele vrijwilligers

Paasmaandag 01 april start de wervingscampagne voor individuele vrijwilligers. Tot dan kunnen zich nog verenigingen bij de organisatie melden om straks een bijdrage te leveren aan het evenement, waar vanaf begin mei het terrein wordt voorbereid en ingericht. Inmiddels hebben 137 verenigingen hun deelname toegezegd en zich aangemeld. Men heeft berekend dat er voor dit jaar 1500 vrijwilligers nodig zijn.

In bijgaand overzicht de uitslag van de loting, met als resultaat de volgorde waarin de 134 schutterijen deelnemen aan de optocht op zondag 07 juli in Doenrade. 

Bron: OLS 2024