Sven Braken terug in De Geusselt (MVV)

Sven Braken terug in De Geusselt

Daar waar hij ooit zijn eerste stappen zette op het groene heilige gras, keert Sven Braken terug in het iconische rood-witte shirt van MVV Maastricht. Vandaag zette de spits zijn handtekening onder een contract dat hem de komende twee jaar aan de club verbindt.

Sven begon zijn loopbaan in de jeugd van MVV Maastricht en wist zich op te werken tot het eerste team van de Geusselt. Zijn debuut maakte hij aan het einde van het seizoen 2010-2011, tijdens een thuiswedstrijd tegen Telstar, die MVV met 2-1 won. Voor de Sterrendragers kwam hij al 105 keer in actie, scoorde hij 18 doelpunten en gaf hij 16 assists.

Carrière Verloop

In 2015 stapte Braken over naar Almere City en speelde aansluitend voor NEC, FC, Emmen, AS Livorno (Italië), VVV Venlo en KMSK Deinze.
Bij Deinze stond Braken nog tot de zomer van 2025 onder contract en had de Belgische club nog een optie voor nog een seizoen. Dit contract is na onderling overleg verbroken. Technisch-manager Ronny van Geneugden: “Op het moment dat Sven zijn contract bij Deinze liet ontbinden, hebben we direct contact met hem gezocht. We zijn blij met de komst van Sven. Hij kan veel ervaring in onze jonge ploeg brengen. In iedere lijn hebben we nu minimaal één speler met veel wedstrijd-expertise.” Sven Braken: “Ik heb op veel plekken gespeeld maar nooit een geheim ervan gemaakt dat MVV mijn club is. Ik popel dan ook om aan de slag te gaan en er een mooie periode
van te maken.”

Donateurs

De komst van Sven Braken is mede mogelijk gemaakt door Veer zien MVV. De donateurs van het supporterscollectief stellen jaarlijks geld beschikbaar voor versterking van de selectie. “Met Sven komt ‘eine vaan us’ terug in De Geusselt, daar zijn we als Veer zien MVV zeer content mee. We helpen MVV dan ook graag om hem naar de club te halen”, zegt Jordi Oosterhof namens Veer zien MVV.